Ulempen med jordbær er at de ikke holder seg friske og fine så lenge. Derfor ender mange opp med å måtte hive dyre jordbær fordi de har blitt vasne eller mugne.
For å unngå dette er det noen grep du kan ta som vil gjøre at jordbærene holder seg lenger. Se bare her:
🍓Fjern alle skadde/vasne/mugne bær. De vil fort ødelegge resten av jordbærene.
🍓En vask i eddikvann hindrer at friske bær mugner. Vask jordbærene i en blanding av 1/3 vanlig hvit eddik og 2/3 vann, så dreper du eventuelle muggsporer på bærene. Skyll i rent vann etterpå.
🍓Tørk bærene godt før du eventuelt lagrer dem i kjøleskapet. Hvis de er fuktige, blir de raskere vasne.
🍓Lagre dem i en plastboks eller på et fat som er så stort at det er luft mellom bærene. Da minsker du risiko for at de blir dårlige.
Ikke ha noe lokk over jordbærene. Som nevnt, jo mer luft rundt dem, jo bedre.
🍓Hvis bærene skal renses før de lagres i kjøleskapet, bør du plassere dem med spissen opp i plastboksen eller på fatet.
🍓Skal du spise dem med én gang er alt mye enklere – da trenger du bare fjerne dårlige bær, skylle i vann, rense og spise!
💡Tips: Spis jordbær med fløte før festen! Da bremses alkoholens opptak.
Nyttig opplysning og takk for enkelt og godt tips