Juleskinke med pestosaus, broccoli og ovnsbakte poteter

Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Julemat, Middag, Oppskrifter

En nydelig vri på juleskinken dette. Jeg går vekk fra det mer tradisjonelle og gir en ny smaksopplevelse. Juleskinken er fra FirstPrice.

Du trenger:

(til 4 personer)

1 juleskinke

2 laurbærblad

1 ss hel pepper

vann

Saus:

3 dl matfløte

2 ss pesto

Salt

Pepper

Annet tilbehør:

1 broccoli bukett

Små poteter/mandel til 4 personer

1 dl olje

Havsalt

Slik gjør du:

Ta nettet av skinken. Vær litt varsom, det kan henge godt fast, så det er enkelt å få med kjøttet når du tar det av.

Legg skinken i en passende kjele og hell så mye kaldt vann i, slik at det dekker hele. Ha pepperkorn og laurbærblader i kjelen, legg lokk på, og sett den over ved høy varme.

Skru ned på varmen, når vannet koker og la skinken simre i 40 minutter

Ta gryten av varmen, men la lokket bli på, og la skinken stå i suppen i 20 minutter. Kutt skinken opp i ønskede skiver.

Ovnsbakt potet:

Legg små poteter eller mandel potet i en ildfastform. Ha over olje og godt med havsalt.

Stek på 220 grader i ca. 30-40 minutter

Saus:

Kok opp fløte til den tykner litt. Ha i pesto. Smak til med salt og pepper. Blir sausen litt tykk, kan du ha i litt melk.

Broccoli:

Del broccoli opp i mindre buketter. Kok opp lettsaltet vann og 1 ss smør.

Når vannet koker legger du i broccolien. La koke i 3-4 minutter. Broccoli skal ha tyggemotstand, ikke være myke.

Da er det bare å servere folkens

6 kommentarer

6 thoughts on “Juleskinke med pestosaus, broccoli og ovnsbakte poteter

    1. Ikke når du koker den slik, da er den gulle god😃Kutter du opp først, og så damper blir de fort tørr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *