Juleskinke med pestosaus, broccoli og ovnsbakte poteter
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Julemat, Middag, OppskrifterEn nydelig vri på juleskinken dette. Jeg går vekk fra det mer tradisjonelle og gir en ny smaksopplevelse. Juleskinken er fra FirstPrice.
Du trenger:
(til 4 personer)
1 juleskinke
2 laurbærblad
1 ss hel pepper
vann
Saus:
3 dl matfløte
2 ss pesto
Salt
Pepper
Annet tilbehør:
1 broccoli bukett
Små poteter/mandel til 4 personer
1 dl olje
Havsalt
Slik gjør du:
Ta nettet av skinken. Vær litt varsom, det kan henge godt fast, så det er enkelt å få med kjøttet når du tar det av.
Legg skinken i en passende kjele og hell så mye kaldt vann i, slik at det dekker hele. Ha pepperkorn og laurbærblader i kjelen, legg lokk på, og sett den over ved høy varme.
Skru ned på varmen, når vannet koker og la skinken simre i 40 minutter
Ta gryten av varmen, men la lokket bli på, og la skinken stå i suppen i 20 minutter. Kutt skinken opp i ønskede skiver.
Ovnsbakt potet:
Legg små poteter eller mandel potet i en ildfastform. Ha over olje og godt med havsalt.
Stek på 220 grader i ca. 30-40 minutter
Saus:
Kok opp fløte til den tykner litt. Ha i pesto. Smak til med salt og pepper. Blir sausen litt tykk, kan du ha i litt melk.
Broccoli:
Del broccoli opp i mindre buketter. Kok opp lettsaltet vann og 1 ss smør.
Når vannet koker legger du i broccolien. La koke i 3-4 minutter. Broccoli skal ha tyggemotstand, ikke være myke.
Da er det bare å servere folkens
Blir juleskinken tørr? Er så redd den skal bli tørr og seig.
Ikke når du koker den slik, da er den gulle god😃Kutter du opp først, og så damper blir de fort tørr.
Du bruker ferdig kokt skinke, så det er for å varme den at du koker, ikke sant..?
Ja, disse på butikken er ferdig kokt. På denne måten blir de ikke tørr😃
Er dette røkt juleskinke?
De er røkt ja😊