Kålkake med nydelig kjøttfyll

Categories FirstPrice produkter, Grønnsaker, Middag, Oppskrifter

Kålkake er en utrolig god middag. Det er nesten det samme som kålruletter, men som kake. Fylt med både kjøttdeig av storfe og svin, pluss grønnsaker er dette et måltid for konger. For å lage denne trenger du en rund form med lokk. Har du ikke det, kan du bruke fantasien litt. En paiform med alu.folie over fungerer nok fint det også.

Du trenger: (denne holder til 5 personer)

  • 400 g kjøttdeig, storfe
  • 400 g kjøttdeig, svin
  • 1 hodekål
  • 0.5 løk
  • 1 gulrot
  • 6-7 champignon
  • 0.5 paprika
  • 1 god neve revet ost
  • 2 ss vegeta krydder
  • 1 ss røkt paprikakrydder
  • 1 ts kvernet salt
  • 1 ts malt pepper

Slik gjør du:

Kok opp en kasserolle med vann. Jeg har brukt litt buljong i vannet. Del hodekålen opp i blader. Kok bladene i ca.4 minutter. Så har du de rett over i iskaldt vann slik at du stopper kokeprosessen.

Legg de så på et kjøkkenhåndkle slik at de får rent av seg.

Bland kjøttdeig og krydder i en bolle. Kutt opp grønnsakene, rasp gulrot og bland disse godt inn i kjøttdeigen også.

Legg kålbladene rundt i formen. La de store bladene stikke godt utenfor. Lapp eventuelle hull med de mindre bitene.

Fyll så i kjøttblandingen. Press det godt ut i kantene.

Brett så over kålen. Få det mest mulig tett.

Sett på lokk. Stek på 200 grader over/under i 45 minutter. Ikke løft av lokket underveis. Må beholde dampen inni formen. Det kan variere litt på ovner, så kan hende den trenger lengre tid hos deg. Det fikk jeg melding om fra noen som prøvde denne oppskriften.

Når kålkaken er ferdig stekt, løfter du den forsiktig over på et serveringsfat. Bruk to stekespader.

Dryss over litt frisk persille

Som tilbehør her har jeg kokt potet og pastasaus. Jeg har brukt pastasaus på glass. Bare tilsatt vegeta, hvitløksolje og paprikakrydder. En brunsaus, fløtesaus eller soppsaus vil også passe godt til denne.

Da er det bare å servere denne nydelige kaken.

8 kommentarer

8 thoughts on “Kålkake med nydelig kjøttfyll

  1. Dette skal sannelig proeves !
    Min mor lagde ofte kaalruletter, men dette er vel enklere, og sikkert kjempegodt !
    Takk for alle gode oppskrifter/tips !

  2. Nam,nam; gleder meg til å prøve😋
    Hva vil passe som dessert til denne, Tom?

    Ser for meg et festmåltid🎉

    Mvh Liv

    1. Til en slik middag passer Tilslørte bondepiker. Det er en dessert som hører inntil middager med kål😊

  3. Denne skal prøves. Elsker kåliform,kålruletter. Men denne kålkaken har andre krydder. Takk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *