Kjøttkaker er jo den perfekte søndagsmiddagen i mange norske hjem. Her har jeg lagd kjøttkakene med 50/50 storfe og kjøttdeig av svin. Kjøttdeig av svin koster halvparten av en kjøttdeig med storfe. Så da blir det litt billigere.
Her har jeg servert kjøttkakene med kokt potet, soppsaus, ertepuré og rørte tyttebær
Sopp- og fløtesausen har jeg i et eget innlegg. Så oppskriften finner du HER
Ertepuré finner du oppskrift på HER
Du trenger
(denne oppskriften gir ca. 18 kjøttkaker. Jeg fryser ned de jeg ikke bruker)
800 gram kjøttdeig (storfe og svin)
1.5 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ts muskat
0.5 ts ingefær
4 ss potetmel
3 dl oksekraft.
1 finhakket løk
Smør/margarin til steking
Slik gjør du
Ha alle ingredienser i bollen til kjøkkenmaskinen, utenom løk og kraft.
Kjøres foodprocessoren imens du sper i kraften, ca 20 sekunder.
Tilsett løken og kjør noen sekunder til.
Tips
Stek først en liten prøvekake. Så kjenner du om du ønsker mer krydder
Smelt smør i en stekepanne. Form kaker av deigen med en skje og hånda. Vann hjelper.
Stek kjøttkakene på middels varme på alle sider.
Da er det bare å servere
Nam, nam 😍😍 Himmelsk godt dette så ut 😊
Ønsker deg en superfin søndag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
nydelig mat og sausen skal jeg gjøre neste gang
Ser helt nydelige ut. 🥰😋