Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil, enten om det er stuing eller saus. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt fra viltkjøtt til kylling. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Går helt fint med sopp fra butikken også.
Du trenger
150 gram frisk champignon eller kantarell
0,5 stk. finhakket løk
1 båt finhakket hvitløk
2 ss smør eller margarin
2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
2 dl matfløte
1 ss soyasaus
0,25 ts pepper
0,5 ts salt
Slik gjør du
Vask og rens sopp, og del om nødvendig i mindre biter.
Fres sopp, hvitløk og løk i en varm stekepanne med smør til den er myk og begynner å bli gyllen. Hell i buljong. Rør godt.
Tilsett fløte og la det hele koke til sausen tykner.
Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den med litt maisenna rørt ut i kaldt vann.
Hermetisert, fryst eller tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.
Da er det bare å servere
11 kommentarer
Hei., Du har såå fantastiske oppskrifter- kjempegøy å “følge” deg.!
Kan soppsausen fryses.??
Takk for det🥰Ja, den kan du fryse
Lagde den i går, til en deilig svinebiff 🥰👍
Så bra😋
hvor lenge kan en oppbevare tørket kantareller? Har stått tørt i tett glass.
Det er i årevis😀Bruker fortsatt fra i fjor høst jeg😊
Kan man ha litt brunost i ?
Ja, det gjør bare godt😊
Den soppsausen ble SÅ god. Hadde ikke hvitløk, brukte hvitløkspulver. Nydelig smak👏
Veldig god saus. Har prøvd mye av det du legger ut koteletter i brun saus er også en favoritt hos oss. Pluss noen fiskeoppskrifter.🌞
Så bra da😊