Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil, enten om det er stuing eller saus. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt fra viltkjøtt til kylling. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Går helt fint med sopp fra butikken også.

Du trenger

150 gram frisk champignon eller kantarell

0,5 stk. finhakket løk

1 båt finhakket hvitløk

2 ss smør eller margarin

2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)

2 dl matfløte

1 ss soyasaus

0,25 ts pepper

0,5 ts salt

Slik gjør du

Vask og rens sopp, og del om nødvendig i mindre biter.

Fres sopp, hvitløk og løk i en varm stekepanne med smør til den er myk og begynner å bli gyllen. Hell i buljong. Rør godt.

Tilsett fløte og la det hele koke til sausen tykner.

Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.

Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den med litt maisenna rørt ut i kaldt vann.
Hermetisert, fryst eller tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.
Da er det bare å servere
13 kommentarer

13 thoughts on “Sopp- og fløtesaus

  1. Hei., Du har såå fantastiske oppskrifter- kjempegøy å “følge” deg.!

    Kan soppsausen fryses.??

  2. Den soppsausen ble SÅ god. Hadde ikke hvitløk, brukte hvitløkspulver. Nydelig smak👏

  3. ååå så heldig du er som har funnet kantarell, jeg hadde et sted på campingen som var mitt kantarellfell sted, men det har nå flere merka seg så jeg blir nok ikke første mann i år, plages med smerter også så klarer ikke gå langt, så da får andre kose seg ned den deilige kantareller, det er også pikksopp og fåresopp og litt steinsopp, rødskrubb,og smørsopp,og alt er nok bare en drøm for meg🙈☹️men kommer sterkere tilbake, men soppsaus kan jeg lage for på meny får jeg kjøpt kantareller, dyrt men det får stå si prøve🤣👍

  4. Den sausen så deilig ut.
    jeg har kantarell fra i fjor, kan jeg bruke den? Har hørt at kantarell ikke bør ligge så lenge i fryseren, stemmer det. Max 3-4 mnd? Passer til kylling og?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *