Marinert kyllingfilet er en nydelig middag. Marinade med ingefær, lime og honning. Her bruker jeg kyllingfilet fra FirstPrice. Kyllingfileten blir utrolig saftig når man bruker stekepose.
Du trenger
kyllingfilet
Ingefær, lime og honning marinade
(holder til 4 filet)
2 fedd hvitløk
2 ss ingefær, revet, frisk
2 ss finhakket persille
2 ss honning, flytende
1 stk lime, saften
1 ss soyasaus eller Worcestersaus
4 ss olje, nøytral
Slik gjør du
Finhakk, eller mos, hvitløken og bland sammen alle ingrediensene.
(Jeg bruker ikke soyasaus her, for jentungen tåler det ikke. Jeg bruker Worcestersaus)
Denne marinaden passer godt til kylling, fisk og skalldyr. La kyllingen få noen timer i marinaden for mest mulig smak.
Legg kyllingfilet i en brødpose og tilsett marinaden. Bland godt sammen. La kyllingen ligge minimum tre timer i marinaden.
Filetene brunes litt i en stekepanne med smør.
Så legger jeg de i stekepose. I en ildfastform.
Stekes i ca. 30 minutter på 200 grader
Når kyllingen er ferdig, lar jeg de hvile.
Kraften har jeg i en kasserolle. Koker opp og jevner med maizena og vann. Smaker til med litt fløte, salt, pepper og gressløk.
Jeg serverer kyllingfilet med ris, saus og Cheesy Corn Fritters. De finner du foresten oppskrift på HER
hei, hvordan ville dette bli om jeg benytter ‘overlår’ istf filet…..?
hvordan tror du det blir om jeg bytter filet med ‘overlår’??
Blir saftig og godt det☺️
Blir det nok kraft til saus om jeg steker bare to fliéer?
Må nok bruke litt vann også😃
Får jeg kjøpt Cherry Corn Fritters ferdig eller må jeg lage den ?
Du må nok lage de😃Søk her på bloggen. La ut oppskrift samme dagen som denne☺️
Hvordan lager du sprøstekt and; og hvilken saus og grønnsaker bruker du til?sprøstekt andebryst
ser utrolig godt ut Tom ny oppskrift og den skal jeg prøve, men du vet 🤣👍
Teriakisaus er glutenfri,bruk den.