Pasta med kantarell og parmesan
Categories Glutenfri, Gryter, Mat fra naturen, Middag, Oppskrifter, pasta, VegetarPasta med kantareller er en enkel og herlig høstmiddag. Kantarellen smørstekes med hvitløk, noe som gir den en nydelig smak. Parmesan gjør denne retten til et festmåltid. Bruk den pastaen du ønsker til denne retten. Jeg har lagd den med glutenfri Farfalle.
Du trenger
(til 4 personer)
300 gram pasta
400 gram renset kantarell
2 fedd hvitløk (finhakket)
2-3 ss smør eller margarin
0.5 stk løk (finhakket)
2 ss gressløk
1 dl parmesan + litt til topping
0.5 ts chili/chiliflakes
1 liten pose babyspinat (65 gram)
0.5 ts kvernet salt
0.5 ts kvernet pepper
1 dl av kokevannet til pasta
Slik gjør du
Kok pasta i vann med salt. 1 ss salt per liter vann.
Stek kantarellene mens pastaen koker. Bruk en stor stekepanne og stek soppen et par minutter over høy varme. Unngå å røre det første minuttet, rist heller litt på pannen. Slik får du dampet ut litt av vannet fra soppen.
Tilsett en god klatt smør, løk og hvitløk. La det frese under omrøring (løken skal bli myk og gyllen uten å bli hardt stekt), smak til med salt og pepper og rør inn gressløk
Denne lagde jeg i dag . Fantastiske smaker , tilsatte litt lilla bønner som jeg hadde i Hagen