Dette er en nydelig «lasagne»variant. Må sette lasagne i «» siden det ikke er lasagne uten lasagneplater. Men prinsippet er det samme, bare med potet istedenfor pasta. Med et nydelig kjøttfyll og en ostesaus, så blir dette en kongemiddag.
Du trenger
Ca. 6 potet (må ha nok til 2 lag i formen)
400 gram kjøttdeig (jeg bruker den med 50% grønnsaker)
1 boks hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1 løk
2 gulrot
100 gram champignon
2 ts salt
0.5 ts pepper
1 ts Paprikakrydder
0.5 ts chilikrydder
150 gram revet ost
Olje til steking
Ostesaus:
2 Grønnsaksbuljongterninger/kylling
5 dl Vann
Maizena og vann til jevning
150 gram Valgfri revet ost
Salt & pepper
Slik gjør du
Kutt opp gulrot, løk, campignon og hvitløk i mindre biter.
Stek kjøttdeig i litt olje. Tilsett grønnsakene. La frese sammen et par minutter
Tilsett hakkede tomater og krydder. La småputre i noen minutter.
Kok opp vann og buljong i en kasserolle. Jevn til en tykk saus med maizena og vann.
Smak til med salt og pepper. Rør så inn osten. Trekk kasserollen vekk fra plata
Kutt opp potet i tynne skiver. Bruk en mandolin om du har. Er de ikke tynn nok, blir de ikke skikkelig kokt. Du kan halvkoke potetskiver på forhånd også. Da er du i hvert fall sikker.
Finn fram en ildfastform. Jeg bruker her 21•27 cm
Legg et lag med kjøttfyll i bunnen
Så et tynt lag med ostesaus
Oppå der stabler du potetskiver tett i tett
Så et lag med kjøttfyll, saus og potet igjen
På toppen drysser du litt revet ost
Stekes på 180 grader i ca. 45 minutter
La hvile 20-30 minutter før du serverer. Da får den satt seg. Den kan gjerne stå opp mot 40 minutter.
Server med salat og dressing
Moussaka?
Ikke bare med potet nei😀Da må du ha aubergine også. Og helst squash om det skal være ekte😀
Hei! Ser godt ut! Kor mange er denne oppskrift til? Skulle gjerne laga til 15 personer!
Da må du nok gange opp 4 ganger, så du er sikker. Denne er til 4-5 personer
Er det ikke melk i denne ostesausen?
Ikke i denne nei, men bruker det også innimellom. Du velger helt selv😊
Hei! Det så deilig ut! Må prøves i morgen! Takk for flotte oppskrifter og hils til konemor! Ha en fin dag!
Dette ser både godt og lurt ut. Glutenfri for den som trenger det og stort sett bare norske råvarer, bra!