Potet«lasagne»med ostesaus

Categories FirstPrice produkter, Middag, Oppskrifter

Dette er en nydelig «lasagne»variant. Må sette lasagne i «» siden det ikke er lasagne uten lasagneplater. Men prinsippet er det samme, bare med potet istedenfor pasta. Med et nydelig kjøttfyll og en ostesaus, så blir dette en kongemiddag.

Du trenger

Ca. 6 potet (må ha nok til 2 lag i formen)

400 gram kjøttdeig (jeg bruker den med 50% grønnsaker)

1 boks hakkede tomater

2 fedd hvitløk

1 løk

2 gulrot

100 gram champignon

2 ts salt

0.5 ts pepper

1 ts Paprikakrydder

0.5 ts chilikrydder

150 gram revet ost

Olje til steking

Ostesaus:
2 Grønnsaksbuljongterninger/kylling
5 dl Vann
Maizena og vann til jevning
150 gram Valgfri revet ost
Salt & pepper

Slik gjør du

Kutt opp gulrot, løk, campignon og hvitløk i mindre biter.

Stek kjøttdeig i litt olje. Tilsett grønnsakene. La frese sammen et par minutter

Tilsett hakkede tomater og krydder. La småputre i noen minutter.

Kok opp vann og buljong i en kasserolle. Jevn til en tykk saus med maizena og vann.

Smak til med salt og pepper. Rør så inn osten. Trekk kasserollen vekk fra plata

Kutt opp potet i tynne skiver. Bruk en mandolin om du har. Er de ikke tynn nok, blir de ikke skikkelig kokt. Du kan halvkoke potetskiver på forhånd også. Da er du i hvert fall sikker.

Finn fram en ildfastform. Jeg bruker her 21•27 cm

Legg et lag med kjøttfyll i bunnen

Så et tynt lag med ostesaus

Oppå der stabler du potetskiver tett i tett

Så et lag med kjøttfyll, saus og potet igjen

På toppen drysser du litt revet ost

Stekes på 180 grader i ca. 45 minutter

La hvile 20-30 minutter før du serverer. Da får den satt seg. Den kan gjerne stå opp mot 40 minutter.

Server med salat og dressing

8 kommentarer

8 thoughts on “Potet«lasagne»med ostesaus

    1. Ikke bare med potet nei😀Da må du ha aubergine også. Og helst squash om det skal være ekte😀

  1. Hei! Ser godt ut! Kor mange er denne oppskrift til? Skulle gjerne laga til 15 personer!

  2. Dette ser både godt og lurt ut. Glutenfri for den som trenger det og stort sett bare norske råvarer, bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *