Rabarbra- og jordbærsyltetøy
Categories Frukt og bær, Glutenfri, Mat fra naturen, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetiseringRabarbra gir et hint av syre og en rund og god smak på jordbærsyltetøyet. Dette er jo bare så utrolig godt dere. Kan bruke fersk eller frossen rabarbra. Jeg bruker begge deler her.
Du trenger
(gir ca. 1.2 liter syltetøy)
700 gram rabarbra
1 kurv jordbær
250 gram sukker
2 ts vaniljeekstrakt
0.5 dl vann
1 ss syltetøypulver (jeg bruker Jam fruktpektin her)
Slik gjør du
Kutt 500 gram rabarbra i middels store biter
Kutt 200 gram rabarbra i små terninger
Del jordbærene i fire
Ha vann, de store rababrabitene, sukker og vaniljeekstrakt i en kjele og kok i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli mør
Tilsett de små terningene og syltetøypulver og småkok i 2 minutter
Tilsett jordbær og la trekke i 3-4 minutter
Ha over på rent glass. Oppbevares kjølig
Dette skal jeg prøve å lage, for på hytta har vi enormt mye rabarbra. Ikke så langt unna hytta har de Lensvikjordbærene som er kjent i Trøndelag 😍
Takk for at du delte 😊
Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Ja, da har du jo god tilgang😀
Skal laga Rabarbra/jordbærsyltetøy, men er Vaniljeekstrakt og Vaniljeessens det same?
Nei, er ikke det samme. En er kunstig og ekstrakt er ekte. Bruk heller 1 ts vaniljesukker eller to.
Hei ser godt ut😊tek ein av skalet på rabarbraen? Regner med at det blir litt trevlete visst ikkje?😊
Nei, tar det aldri av😀Men du velger jo selv.
Kan jeg fryse rabarbraen før jeg lager syltetøyet
Ja, det kan du😀