Rabarbra gir et hint av syre og en rund og god smak på jordbærsyltetøyet. Dette er jo bare så utrolig godt dere. Kan bruke fersk eller frossen rabarbra. Jeg bruker begge deler her. 

Du trenger

(gir ca. 1.2 liter syltetøy)

700 gram rabarbra

1 kurv jordbær

250 gram sukker

2 ts vaniljeekstrakt

0.5 dl vann

1 ss syltetøypulver (jeg bruker Jam fruktpektin her)

Slik gjør du

Kutt 500 gram rabarbra i middels store biter

Kutt 200 gram rabarbra i små terninger

Del jordbærene i fire

Ha vann, de store rababrabitene, sukker og vaniljeekstrakt i en kjele og kok i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli mør

Tilsett de små terningene og syltetøypulver og småkok i 2 minutter

Tilsett jordbær og la trekke i 3-4 minutter

Ha over på rent glass. Oppbevares kjølig

8 kommentarer

8 thoughts on “Rabarbra- og jordbærsyltetøy

  1. Dette skal jeg prøve å lage, for på hytta har vi enormt mye rabarbra. Ikke så langt unna hytta har de Lensvikjordbærene som er kjent i Trøndelag 😍

    Takk for at du delte 😊

    Ønsker deg en kjempefin tirsdagskveld ❤😊

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

  2. Skal laga Rabarbra/jordbærsyltetøy, men er Vaniljeekstrakt og Vaniljeessens det same?

    1. Nei, er ikke det samme. En er kunstig og ekstrakt er ekte. Bruk heller 1 ts vaniljesukker eller to.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *