Nydelig rabarbraketchup kan du bruke som bbq saus til grillmaten og ellers der du vanligvis bruker ketchup. Du kan lage den med flere smaker som f.eks: karri, hvitløk eller chili. Du tilsetter bare det etter smak når du har lagd ketchupen.

Du trenger

5 dl rabarbra

1.5 rødløk

1 dl eddik 7% eller eplecidereddik

1 dl sukker

1.5 dl brunt sukker

250 g hakkede tomater på boks

1 ts salt

0.5 ts kanel

0.5 ts ingefær

0.5 ts paprikakrydder

1 dl bbq saus

Slik gjør du

Kjør alt sammen i en foodprosseser. La det koke en time på lav varme. Smak til om den trenger mer krydder og tilsett hvitløk, chili eller karri om du ønsker. Ha ketchup over på steriliserte glass.

Du kan også koke alt først slik jeg gjør her. Så kjøre med stavmikser når den har kokt en time.

2 kommentarer

2 thoughts on “Rabarbraketchup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *