Har du rester av risgrøt kan du lage kjempegode lapper til kveldsmat, dessert, lunsj eller matpakken, kun ved å tilsette noen få ingredienser. Raskt, enkelt og helt nydelig!

Ingredienser

4 personer

3 dl ferdig risgrøt (kan også bruke havregrøt)

1 dl hvetemel

1 ss vaniljesukker

2 stk egg

0,5 ts kanel

smør til steking

Bær eller syltetøy til topping

 

Slik gjør du

Bland risgrøt, hvetemel, vaniljesukker, egg og kanel godt sammen.
Stek små lapper av røren en stekepanne med smør på medium varme, til de er gylne på begge sider.
Server gjerne med syltetøy eller bær
4 kommentarer

4 thoughts on “Rislapper

  1. Jeg bruker kardemomme i stedet for vaniljesukker og kanel, og spiser lappene som middag, med tyttebærsyltetøy til.
    Tror jeg må prøve med dine krydder, og friske bær, og ha til dessert en dag.

      1. Nydelig godt. Har ett gammeltantebarn som spiser lite og mammaen hennes er bekymret. Lagde rislapper og gjett om det ble suksess. Prøver å lage noe som jeg vet unger liker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *