Sylta grønnsaker, et nydelig tilbehør
Categories Grønnsaker, Middagstilbehør, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetiseringSylta rødløk, gulrot og agurk er et vakkert og nydelig tilbehør til fisk og kjøttretter. Jeg testet det til grillmat også, det var nydelig. Denne trenger kun tre timer før du kan spise den. Jeg har lagd to små Norges glass her. 5 dl per glass.
Og da trenger du:
0.5 agurk
1 stor gulrot
2 rødløk
1-2 stilker vårløk eller litt gressløk (frisk)
4 dl vann
20 gram salt
1 dl eddik 7% (jeg har brukt eplecider eddik)
Slik gjør du det:
Bland først sammen eddik, vann og salt så det får løst seg opp.
Kutt så agurk, løk og gulrot i tynne strimler.
Bland grønnsakene sammen i en bolle
Ha så grønnsakene over på rene glass
Hakker i litt vårløk eller gressløk
Fyll opp med eddik vannet.
Sett i kjøleskap og la stå minst tre timer før du spiser den.
Spennende 🙂 Er det lang holdbarhet?
Er bare et par uker på denne måten. Vil du at det skal holde flere mnd må du koke laken og ha over grønnsakene i glassene.
Ok 🙂 Takk for svar 🙂
skal laken være varm når den helles over, eller skal den avkjøles først?
Skal du langtidslagre burde den være varm ja😀Lager du bare et glass som tilbehør kan den stå på benken imens du kutter opp grønnsakene😉
Skal den stå kaldt også når den er varmet for langtidslagring?
Det så jo berre lekkert ut🥰dette må prøves👍
Det burde du☺️Nydelig til fisk, hamburger eller svinefilet. De tingene jeg har prøvd det til, men passer nok til mye😉
Nydelig mat! Anbefales varmt.😊
Lekkert… Ervdet noen grunn til at du bruker Nezo salt og ikke Jozo ( med jod)?
Meget begeistret for dine oppskrifter 😋😋
Takk for det☺️Nei, ingen grunn. Brukte det jeg hadde i skapet😀
veldig godt tilbehør.
hilsen Kari
Dette prøvde jeg og det var supergodt.
Dette skal prøves, så heilt supert ut. Har bakt polarbrød i dag, litt for tjukke, men sabla god. Flott blogg du har..
Super blogg med enkle og gode oppskrifter! Takk!
Dette ser virkelig godt ut, jeg må bare prøve👍😊