Sylta rødløk, gulrot og agurk er et vakkert og nydelig tilbehør til fisk og kjøttretter. Jeg testet det til grillmat også, det var nydelig. Denne trenger kun tre timer før du kan spise den. Jeg har lagd to små Norges glass her. 5 dl per glass.

Og da trenger du:

0.5 agurk

1 stor gulrot

2 rødløk

1-2 stilker vårløk eller litt gressløk (frisk)

4 dl vann

20 gram salt

1 dl eddik 7% (jeg har brukt eplecider eddik)

Slik gjør du det:

Bland først sammen eddik, vann og salt så det får løst seg opp.

Kutt så agurk, løk og gulrot i tynne strimler.

Bland grønnsakene sammen i en bolle

Ha så grønnsakene over på rene glass

Hakker i litt vårløk eller gressløk

Fyll opp med eddik vannet.

Sett i kjøleskap og la stå minst tre timer før du spiser den.

16 kommentarer

16 thoughts on “Sylta grønnsaker, et nydelig tilbehør

    1. Er bare et par uker på denne måten. Vil du at det skal holde flere mnd må du koke laken og ha over grønnsakene i glassene.

        1. Skal du langtidslagre burde den være varm ja😀Lager du bare et glass som tilbehør kan den stå på benken imens du kutter opp grønnsakene😉

    1. Det burde du☺️Nydelig til fisk, hamburger eller svinefilet. De tingene jeg har prøvd det til, men passer nok til mye😉

  1. Lekkert… Ervdet noen grunn til at du bruker Nezo salt og ikke Jozo ( med jod)?
    Meget begeistret for dine oppskrifter 😋😋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *