Smørgrøt (Fløyelsgrøt)

Categories Oppskrifter

Smørgrøt eller fløyelsgrøt om du vil, er en av flere retter som vekker gode minner fra barndommen. Av og til var vi så heldige at vi kunne få dette til kveldsmat da jeg vokste opp. Og en sjelden gang, lager vi det nå også.

Denne oppskriften er til fire porsjoner smørgrøt. Hvis du vil gjøre denne retten litt mer spennende kan du eksempelvis blande inn en skje med lettrømme eller cottage cheese på slutten av koketiden.

Smørgrøt

50 g smør

1,25 dl hvetemel

0,5 l melk

salt

Grøttopping

Sukker

Kanel

Smørøye

ev. Spekeskinke, rosiner

Slik gjør du

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Tilsett melken litt etter litt mens du rører slik at du får en glatt grøt mellom hver gang du sper.

La fløyelsgrøten koke i 10 minutter under omrøring. Smak til med litt salt.

Server fløyelsgrøten med kanel, sukker og smørøye. Kan også ha i rosiner og servere litt spekeskinke til.

7 kommentarer

7 thoughts on “Smørgrøt (Fløyelsgrøt)

  1. Blant de beste barndomsminner 🥰
    Når lillebror og æ (vanligvis svært motvillig) måtte avslutte leken og komme inn om kvelden, passelig blåfrossen ❄❄❄ (man gikk jo ikke hjem bare fordi man var litt kald på beina, vottan var blitt våt og man kjente at man faktisk burde tatt på skjerfet som lå i gangen!!) – og så var det Fløyelsgrøt til kvelds.. ❤❤❤ Nyyydelig! 😋👌
    Liker det fremdeles, selvsagt, men ettersom en tallerken fløyelsgrøt inneholder tett på 1 mill kalorier e det ikke noe man spiser så ofte 😉
    Fikk først ikke grøten riktig så god som mamma sin, eller bestemors, men etter at tanta mi råda mæ til å doble smørmengden 🙈 blir den temmelig lik den æ spiste da æ var liten✌😄
    Det e også ungene sin favoritt, men de vil helst ha fløyelsgrøt hos mormor..😏

  2. Din oppskrift er joen tykk hvit saus, kjedelig. For å få god fløyelsgrøt må smør/melblandingen få noen minutter på lav varme under stadig omrøring. Da får du en lett karamelisert smak, som virkelig gjør fløyelsgrøten.

    1. Det går an å komme med tips på en hyggelig måte også hvis man bare prøver. 🥰

  3. Smørgrøt/Fløyelsgrøt, vekker virkelig barndomsminnene 👌ja-helt nydelig mat, som jeg fikk lyst til å lage igjen😊

  4. Vokste opp md denne grøten mamma laget dn alltid på lørdager. Dn må prøves igjen ikkje smakt siden barndommen. Noe eg minnes etter mamma❤️

  5. melka skal være opp mot kokepunktet før det spees i smør og melblandinga, ellers blir det tykk hvitsaus

  6. Fikk denne fløyelsgrøten servert i min barndom en sjelden gang på lørdager 😊istedenfor risengrynsgrøt som jeg alltid ble syk av. 😕
    I voksen alder klarte jeg endelig å lage den glutenfri 🥰 men lenge siden nå.
    Kanskje på tide å lage den igjen… 😊 glutenfri og laktosefri her i gården.
    Min barndomsfavorittlørdagsgrøt helt uten smak av karamell 😊.
    Takk for tips 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *