Spinatbrød

Categories Baking, Brød

Spinat er sunt året rundt. Så hvorfor ikke bruke spinat i brød. Disse brødene er kjempegode. Spinat er virkelig en supergrønnsak. Den er full av kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C, vitamin K og kalium. Spinat er også en kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium.

Du trenger

(2 brød, 1.6 liter)

500 g hvetemel

200 g sammalt hvete fin

200 g rugmel

100 g havregryn

200 gram finhakket spinat

6 dl vann (37 grader)

1 pose tørrgjær

2 ts salt

0.5 dl olje

2 ss sirup

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bakebolle. Tilsett finhakket spinat. Jeg har brukt en kjøkkenmaskin til spinaten. Du kan selvfølgelig ha litt større biter en dette.

Ha olje i et litersmål, fyll opp med fingervarmt vann.

Kjør kjøkkenmaskinen på sakte fart imens du sper i vannet, oljen og sirup

Elte deigen i 10-15 minutter. Det kan hende at du må ha i litt mer hvetemel. Kan være mer væske i spinaten du bruker for eksempel.

Sett til heving i 45 minutter

Kna deigen godt på kjøkkenbenken og del i to emner.

Form brød og legg de i smurte brødformer

La etterheve i 15 minutter. Jeg snitter de med en kniv, dette for at de ikke skal sprekke og litt for utseende sin skyld.

Stekes på nederste rille, 225 grader i 30-35 minutter

Avkjøles på rist

3 kommentarer

3 thoughts on “Spinatbrød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *