Stekt torsk med ertepuré og urtesmør
Categories FirstPrice produkter, Fisk, Middag, Oppskrifter, VegetarStekt torsk er utrolig godt. Og torsk er kokkefruens store favoritt. Så når jeg lager torsk, får jeg alltid en ekstra stjerne i boka🌟
Her har jeg servert med kokt mandelpotet, ertepuré og urtesmør.
Du trenger
( til 2 personer)
Potet til 2 personer
400 gram torsk i porsjonstykker
ca. 1 dl hvetemel
Salt
Sitronpepper
Smør/margarin til steking
Ertepurè
En halv pose frosne erter
4-5 ss fløte (en skvett)
0.5 ts chiliflakes (kan sløyfes)
0.5 ts sukker
Salt
Pepper
Urtesmør
75 gram smør eller margarin
2 ss frisk gressløk
2 selleriblader
1 ss finhakket persille
1 ts sitronsaft
Slik gjør du
Sett potet på kok
Ha hvetemel i en bolle/tallerken. Vend fisken i hvetemel
Smelt godt med smør/margarin i en stekepanne
Stek fisken 3-4 minutter på begge sider. Er det tykke fiskestykker, må du steke litt lengre. Krydre med salt og sitronpepper på begge sider.
Ertepurè
Ha erter og fløte i en kasserolle. Kok opp og la småkoke i et par minutter
Kjør til pure med en stavmikser. Smak til med krydder.
Urtesmør
Smelt smør/margarin i en kasserolle. Finhakk urtene og tilsett de i smøret. Smak til med litt sitronsaft
Mmmm 😍😍😍 Så superdelikat og godt ut 😊
Ønsker deg en superfin tirsdagskveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
nydelig mat, jeg steker sjelden torsk,men har gjort det med den du la ut med knust kornflacks som en god pannering og det var kjempe godt👍👍👍😀