Suppe på svineknoke

Categories Middag, Oppskrifter, Supper, Svin

En skikkelig god suppe på svineknoke varmer godt i kroppen etter en dag ute. Og når man lager en slik suppe er det like greit å lage litt ekstra så du kan fryse ned. Alltid kjekt og ha en boks med suppe på lur for travle dager.

Knokene kokte jeg på morgenen. Jeg har brukt to knoker.

De hadde jeg i en kasserolle med vann så det dekte knokene. Hadde i tre hvitløksfedd, 3 laurbærblader, 12-15 hel pepper og en løk. Koker opp vannet og slår platen på det laveste. Knokene trekker i 2.5 time.

Jeg skulle ikke lage suppen før mange timer etterpå, så jeg lot knokene ligge i kraften noen timer til med lokk.

På ettermiddagen tok jeg knokene opp av kraften og la de på et fat så de fikk renne litt av seg. Silte av kraften, skylte kasserollen og hadde kraften tilbake.

Imens kuttet jeg opp grønnsaker. Den mengden dere ser på bilde under. Potet, gulrot, sellerirot, purreløk, løk, persillerot og kålrot. Grønnsakene hadde jeg tilbake i kasserollen med kraft.

Så plukket jeg rent knokene, det er kun kjøttet jeg skal ha. Ikke svor og flesk.

Kraft og grønnsaker gav jeg et oppkok, så fikk de stå å trekke til grønnsakene var møre. Da smakte jeg til suppen. Hadde litt ekstra grønnsaksbuljong i da jeg syns det var litt for lite smak. Hadde også salt og pepper. Da grønnsakene var møre hadde jeg i kjøttet. Det er jo ferdig, så skal kun varmes i kraften.

Da er det bare å servere

10 kommentarer

10 thoughts on “Suppe på svineknoke

  1. ja jeg har laget mye lapskaus og suppe med svineknoke. jeg bruker 45 min i trykkkoker på kjøttet før jeg tar det opp og renser det for fett svor og ben

  2. Åååh syns jeg kjenner lukten av nykokt suppe. Jeg simpelthen elsker suppe laget på mange grønnsaker samt godt kjøtt typ svineknoke. Min bedte halvdel kaller meg for suppegjøk da jeg ofte lager slik suppe. Jeg formelig ser vitaminer og mineraler danse tango oppi der. Det er så kjempesunt og innmari godt. La oss slå et slag for suppen i dag. Hilsen en skikkelig suppegjøk. 👍😂

  3. Har akkurat laget en stor gryte, men bruker å koke erter og bygggryn også i kraften.

  4. Jeg har laget grønnsaksuppe av first price lapskausblanding, finkuttede grønnsaker ( gulrot, sellerirot, halv purreløk og persillerotpasta) brukte 4 buljongterniner og 2 ltr vann. Hadde i rester av andekjøtt også. Fint å få rydde i fryser og kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *