Syltet Rødløk

Categories Oppskrifter

Syltet Rødløk

Det er kjapt og enkelt å lage, og er spiseklart på relativt kort tid. Det er veldig godt til hamburger, stekt fisk, leverpostei og på roastbeef-smørbrød.

Faktisk så er det veldig godt til det meste.

Syltet rødløk (1 glass/0,5 l)

1 dl 7% eddik
2 dl demerarasukker, eller 1 dl brunt sukker og 1 dl hvitt sukker
3 dl vann
Saften av 1 sitron
1 laurbærblad
4-5 middels store rødløk

Skrell av de ytterste, tørre lagene på rødløkene og del hver løk i 2. Skjær så i tynne båter. Kok opp eddik, sukker, vann, sitronsaft og laurbærblad. Tilsett løkbåtene og kok opp igjen. La alt stå og trekke (ikke koke eller putre) i ca 10 minutter.

Ønskes en sprøere konsistens kan glovarm lake helles over løken direkte på sterile glass, uten oppkok.

Ha løk og lake over på varme, steriliserte glass. Skru til lokket og sett opp ned mens innholdet avkjøles. De deilige løkbitene er klar til å nytes etter ca 1 døgn, og kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

Husk å bruke rene redskaper til å fiske ut løken. Det holder glass og innhold rent, og holdbarheten blir lenger.

4 kommentarer

4 thoughts on “Syltet Rødløk

  1. Digge sylta roedloek – vi bruke det paa ALT! haha. I smoerbroed, salata, til taco/fajitas osv. Ae har i skallet av en sitron og litt fersk ingefaer, droppe laurbaerbladet. Og bruke cider eddik. Det e fantastisk godt – godt aa vite det kan oppbevares i flere mnd.. hos oss vare ikke ett glass veldig lenge 😀

  2. Heisann.
    Da har jeg syltet rødløk i dag.
    Fulgte oppskriften din til punkt og prikke, med laurbærblad og tilogmed Basillikum blad på toppen
    Saft av 1 sitron, og 1 dl brunt sukker 1 dl hvitt sukker.1 dl eddik 7% & 4 halvstore rødløk fra høstens grøde.
    3 dl vann…
    Det ble 4 små glass…men laken dekket ikke helt til toppe på glassene…
    De står å avkjøler seg nå…Er det et “problem” at laken ikke dekker det hele ?
    Løk og lake synker kanskje ned i glass etterhvert når de vendes den rette veien.

    1. Det synker litt sammen. Men skal helst dekke. Du kan trikse det litt til når du har spist litt. Blir ikke dårlig så fort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *