Jeg er veldig glad i syltet rødløk. Men istedenfor å sylte løk i strimler, kan man også sylte halve rødløk. En god bit med syltet rødløk på tallerken både smaker godt og ser fantastisk ut.
Til sylting av rødløk er det veldig greit at FirstPrice har billig rødløk på poser. Denne gangen brukte jeg to poser.
Og til 2 poser løk brukte jeg 2.5 dl eplecidereddik, 1 liter eplejuice og 2.5 dl sukker.
Skrell og del løken. La rotfestet sitte mest mulig på slik at løken henger sammen.
Kok opp eddik, eplejuice og sukker i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp. Ha i løken
La løken putre i eddikblandingen i ca. 20-30 minutter.
Ha over på rene tette glass. Fyll også glasset fullt med laken.
Kan nytes allerede etter et par timer, og i lang tid framover. Passer til det meste av kjøtt og fisk.
Hvordan kan man gjøre det uten eplesider og epleeddik. Jeg er allergisk mot eple.
Da bruker du vanlig 5 eller 7% eddik. Så bruker du vann og sukker😀Du bruker 1-2-3 metoden. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Så kan du tilsette krydder om du ønsker😀
Hvor lenge kan dette stå om emballasjen er helt tett og fylt opp?
Det er mange måneder😀Åpnet burde den spises innen et par uker.
Supert, tusen takk for svar 😄