Jeg er veldig glad i syltet rødløk. Men istedenfor å sylte løk i strimler, kan man også sylte halve rødløk. En god bit med syltet rødløk på tallerken både smaker godt og ser fantastisk ut.

Til sylting av rødløk er det veldig greit at FirstPrice har billig rødløk på poser. Denne gangen brukte jeg to poser.

Og til 2 poser løk brukte jeg 2.5 dl eplecidereddik, 1 liter eplejuice og 2.5 dl sukker.


Skrell og del løken. La rotfestet sitte mest mulig på slik at løken henger sammen.

Kok opp eddik, eplejuice og sukker i en kasserolle til sukkeret har løst seg opp. Ha i løken


La løken putre i eddikblandingen i ca. 20-30 minutter.


Ha over på rene tette glass. Fyll også glasset fullt med laken.


Kan nytes allerede etter et par timer, og i lang tid framover. Passer til det meste av kjøtt og fisk.

5 kommentarer

5 thoughts on “Sylting av løk

    1. Da bruker du vanlig 5 eller 7% eddik. Så bruker du vann og sukker😀Du bruker 1-2-3 metoden. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Så kan du tilsette krydder om du ønsker😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *