Pasta er perfekt for travle dager. Prøv tagliatelle med kremet saus og røkelaks, det er utrolig godt.
Du trenger
250 g tagliatelle (tørr)
Pastasaus:
8 stk rød cherrytomat
2 fedd hvitløk eller 0.5 ts hvitløkspulver
1 liten paprika
1 rødløk
40 g smør til steking
1 dl vann (pastavann)
3 dl matfløte
400 gram røkelaks
1 stk vårløk
175 gram erter
salt og pepper
½ stk sitron (saft)
1 ss grovhakket frisk koriander, basilikum eller dill (valgfritt)
Slik gjør du
Kok pastaen ‘al dente’ i en stor gryte med fosskokende vann tilsatt salt. Behold litt pastavann. Mens pastaen koker kan du lage sausen.
Pastasaus:
Del cherrytomatene i to, finhakk hvitløk, vårløk og grovhakk løk og paprika.
Smelt smør i en stor panne og tilsett hvitløk, paprika, vårløk og rødløk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank.
Tilsett vann og fløte, og gi det hele et raskt oppkok.
Skjær røkelaksen i mindre biter.
Tilsett røkelaks, erter og cherrytomater. Smak til med salt, pepper og sitronsaft før servering.
Ha sausen over pastaen. Topp med urter før servering. (Valgfritt)
Jeg har kun pyntet med litt basilikum og blomster. Server gjerne med et dryss parmesan om ønskelig.
0 kommentarer