En nydelig kyllinggryte med masse smaker. Kylling tikka masala er en engelsk-indisk rett og en av de mest populære i England. Den er også veldig populær i Norge. Tikka betyr rett og slett kjøttbit/eller kjøtt uten bein. Masala betyr krydderblanding.

Du trenger

(4 personer)

800 gram lårfilet eller kyllingfilet (i mindre biter)

1 paprika

1/4 chili (bruk mer om du ønsker mer krutt)

3 stk vårløk

1 løk

2 hvitløksfedd

1 ss hakket ingefær

2 ts garam masala (personlig tar jeg ss istedenfor ts. Godt med litt mer smak)

2 dl yoghurt naturell

3 ss tomatpure

0.5 ts salt

0.5 ts pepper

(Om du vil ha i koriander så bruker du 0.5 dl hakket koriander i.)

Slik gjør du

Ha litt olje i en gryte eller panne. Brun kyllingen godt i gryta.

Tilsett oppkuttet paprika, løk, vårløk, chili, hvitløk og ingefær. La dette få surre sammen et par minutter.

Tilsett garam masala. Om du vil ha i koriander, tilsetter du det nå. Bland sammen og la frese et par minutter

Ha tomatpure og yoghurt i gryta, la dette koke sammen i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.

Her har jeg servert kyllinggryten med ris. Har hatt indisk curry i kokevannet.

Da er det bare å nyte folkens.

6 kommentarer

6 thoughts on “Tikka masala kyllinggryte

  1. Lagde det til middag i dag. Nam, nam😉Kjempegodt, men det kunne vært mye mer saus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *