Løkmarmelade
Categories Grønnsaker, Middagstilbehør, Oppskrifter, Sylting, safting og hermetisering, VegetarLøkmarmelade er et ypperlig tilbehør til alle typer mørkt kjøtt, og biff spesielt. Men kan brukes til det meste for de som er glad i løk. Lag gjerne en stor posjon for den holder seg lenge i kjøleskapet. Både vanlig løk (kepa) og rødløk kan benyttes.
INGREDIENSER
(på bildene har jeg lagd halve oppskriften)
5-6 løk (rød, gul, sjalottløk eller en blanding av alle)
2 ss smør/olje
3 ss rødvinseddik eller bringebæreddik
1 ss sukker
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Skjær løken i tynne skiver
Stek i smør eller olje på svak/middels varme til de er myke og har fått farge – ca 20 minutter
Tilsett sukker (gjerne brunt) og la det surre med i 4-5 minutter før du tilsetter eddiken
La det surre videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper
La avkjøle litt før du setter glasset i kjøleskapet
3 kommentarer
Hei! Takk for mange flotte oppskrifter! 👍😀 Har lyst til å lage løkmarmelade og gi bort. Kan det fryses og være like lekkert? 😀
Det trur jeg, for den skal jo være bløt uansett😃
Tusen takk for supre oppskrifter 😃jeg har fått en elgestek(bog) har du en god oppskrift?