Dette er en enkel, men nydelig kremet fiskesuppe. Selvfølgelig blir den hakket bedre om du lager egen kraft, men her har jeg brukt fiskebuljong. I denne suppen bruker jeg torsk, men du kan bruke andre sorter også. Rød fisk er også kjempegod i denne. Du kan toppe suppen med litt reker om du ønsker.
Du trenger
(4 personer)
6 dl fiskebuljong (utblandet)
2 stk. små gulrot eller 1 stor
2 dl melk
2 ss maizena
600 gram torskefilet
1 dl kremfløte/matfløte
ca. en halv liten purreløk
Ca. 0,5 ts salt
Ca. 0,5 ts pepper
1-2 ss frisk persille
Slik gjør du
Kutt gulrot og purre i tynne staver
Del fisken i mindre biter
Kok opp vann og buljong. Jeg bruker 2 buljongterninger for ekstra smak. Ha i gulrot og purreløk. La de trekke i 2 minutter
Bland melk og maizena i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen og kok opp. Du kan også bruke hvetemel, men da må suppen koke 5-6 minutter. Og den er ikke glutenfri lengre.
Trekk kasserollen halveis vekk fra varmen, og legg i fiskebiter. La suppa trekke i ca. 5 minutter.
Rør inn fløten forsiktig, og smak til med salt og pepper.
Dryss over frisk persille ved servering.
Suppen smaker ekstra godt med litt godt brød inntil.
Du gir mye fin inspirasjon, men jeg undrer på en ting. Hvorfor kutte grønnsakene i tynne spaghettilignende staver. Har fått det på mange restauranter og synes det er vanskelig å spise uten å slurpe eller søle. Er det blitt en moteting blant kokker. Jeg skjærer heller skiver🙂
Ja, trur det mest er for utseende.
😂 Helt enig. Lange ting i suppe blir bare søl.
i dag blir det fiskesuppe.