Urtepanerte koteletter er kjempegodt. Og du kan bruke de koteletter du har lyst på. Her har jeg brukt sommerkoteletter. Paneringen består av knust cornflakes, men du kan bruke griljermel om du ønsker.
Som tilbehør har jeg fløtegratinerte grønnsaker. Oppskriften finner du HER
Du kan bruke det tilbehøret du ønsker. Det er masse som passer til disse. Jeg har også en hjemmelager rabarbra bbq-saus til. Ønsker du oppskrift, finner du den HER
Ingredienser
(til 4 personer)
4-5 koteletter
Ca. 2 dl knust cornflakes eller griljermel
1-2 ss frisk gressløk (finhakket)
1 ts salt
0.5 ts grov pepper
2-3 ss parmesan
1 egg
1 ss pizzakrydder
Olje til steking
Slik gjør du
Kotelettene bør være romtempererte før de stekes.
Tørk kotelettene med kjøkkenpapir. Jeg fjerner også beinet, men det er valgfritt.
Visp sammen egg i et glass.
Knus cornflakes og ha det i en annen bolle. Bland inn krydder, ost og gressløk
Pensle kotelettene med egg
Vend kotelettene i cornflakes blandingen. Klapp godt rundt på alle sider av kjøttet så det fester seg ordentlig.
Stek kotelettene i godt med olje, først 2 minutter på hver side, så snu og stek litt til på begge sider. Gjenta gjerne en gang til også. La de hvile noen minutter før du serverer de, så får kjøttsafter satt seg litt.
Da er det bare å servere
2 kommentarer
Mmmmm, yummy!!
Du lager mye godt.Har laget mye av oppskriftene dine