Medisterpølse & sosisser med rotmos og gulrotstjerner

Categories FirstPrice produkter, Julemat, Middag, Oppskrifter

En enkel, men god middag. FirstPrice julepølser er helt greie syns jeg. Med godt tilbehør, blir dette rene førjulsmiddagen. Rotmos er også lagd med med FirstPrice lapskausblanding. Og jaggu er ikke gulrøtter også fra FirstPrice. Sausen er min da, men den kan også få en første pris.

Pølsene er kun stekt i en panne med smør. Ingen hokus pokus.

Rotmos

Her har jeg lapskausblanding i en kasserolle. Jeg har i 2 dl matfløte og koker opp. La blandingen småkoke til grønnsakene er møre.

Når grønnsakene er møre, tar du kasserollen vekk fra varmen. Mos grønnsakene godt eller bruk en stavmikser. Ikke for mange sekunder, blir lim.

Smak til med litt smør, muskat, salt og pepper.

Gulrot har jeg skjært i skiver, så har jeg stukket ut stjerner med en kakeutstikker. Litt lettere om du koker skivene ett minutt først.

Disse steker jeg lett i panna jeg stekte pølser i. Avskjæret kokte jeg også, måtte jo spise det også. Selv om ikke dere ser det på bildene.

Jeg har en brunsaus til.
Her smelter jeg 2 ss smør i en panne. Når skummet har lagt seg, og smøret er nøttebrunt. Rører jeg inn 2 ss hvetemel.

Jevningen bruner jeg til ønsket farge. Rører innimellom.

Så fyller jeg på 5 dl vann og har i en buljongterning (okse)

Sausen får koke i 10 minutter. Smaker til med salt og pepper. Har litt gressløk i.

Server middagen med surkål og tyttebærsyltetøy.

1 kommentar

1 thought on “Medisterpølse & sosisser med rotmos og gulrotstjerner

  1. dette er veldig lettvindt og fryktelig godt, rotmosen var nytt for meg men den skal prøves og brukes, den kan også erstatte kålstuingen til kjøttkaker og farsekaker 👍😃 dette blir nok en favoritt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *