WOW, det er ganske utrolig!
I dag har jeg 4 strake uker på 1.plass på blogg.no
Det er egentlig helt vilt. Og en drøm som har blitt virkelighet. Hadde noen sagt at dette kom til å skje for en måned siden, ja da hadde jeg trudd at de kødda. Dette er også innlegg nummer 1000 på bloggen. Det er den internasjonale kokkedagen og hørte rykter om at det er refleksens dag i dag også. Mye på en dag det.
Lesertall på bloggen har variert fra 16 000 til 38 000 i døgnet. Det er jævlig mange det! Nesten så jeg må klype meg i armen. Disse 4 ukene så har over 600 000 lest innlegg på bloggen.
For ett år siden startet jeg opp på miniblogg.no, og i januar i år gikk jeg videre til blogg.no
I mars hadde jeg min første topp 10 plassering. Husker det ennå, jeg var så glad. Det var ganske stort. I sommer har jeg holdt meg på topp 10. På sensommeren holdt jeg meg på topp 3.
Personlig får jeg veldig mye glede av å lage oppskrifter til dere. Siden jeg ikke har helse til å jobbe så mye som jeg hadde før. Knær, hofter og armer vil liksom ikke så mye lengre. Ett turbulent liv har nok heller ikke hjulpet på kroppen. Jeg har ikke vært snill med meg selv. Og det var ganske tøft å innse at kokkelivet mitt var “over”
Jeg jobbet med catering på Mathuset i Porsgrunn. Jeg jobbet til jeg ikke klarte gå mer. Jeg kom meg gjennom arbeidsdagene, men slet med å komme meg hjem etterpå. Kroppen sa stopp. Jeg fikk sår som ikke ville gro på bena. Bena var så hoven som tømmerstokker. Det hjalp veldig lite. Jeg fikk nesten ikke på meg sko når jeg skulle på jobb. Kokkebukser ble som kondomdress. Eller pølseskinn om du vil, som måtte rulles av og på. Nei, jeg måtte bare innse at min tid på kjøkkenet var over.
Jeg er jo en del på kjøkkenet ennå, men i det små. Et selskap, så må bena hvile et par dager. Sånn er det bare, jeg legger meg ikke ned og dør av den grunn.
Derfor betyr det mye for meg at jeg har dere folkens. Jeg lager mat til dere, og setter veldig pris på det.
Ikke har jeg fancy kjøkken, utstyr, fotostudio eller god økonomi. Men jeg klarer jaggu å lage mat til dere uansett.
Oppskrifter jeg lager til dere, er jo maten vi spiser her hjemme. Ungdommen er litt skeptisk til noen av mine retter. Men det går alltid ned, og svarer er: “dette var jo faktisk godt”
Jeg må nok innse at jeg har blitt en offentlig person, og det har også familien blitt. Både kokkfruen, bikkja og ungene er ofte med i mine innlegg. Jeg håper de er litt stolt i hvert fall.
Jeg får også nå litt reklame penger fra bloggen. Det er ikke snakk om store summene. For 20 000 lesere er det ca. 500 kr. Så har da 5-600 kr per døgn i reklame penger. Det skal hjelpe til med bokprosjeket mitt. Jobben med kokebok er så smått igang. Det tar jo noen måneder med masse arbeid det også. Skal jo være en del nye oppskrifter i boka også. De kan jeg ikke legge her på bloggen. Så jeg må lage dobbelt opp. Oppskrifter til både bok og blogg. Gi ut min bok kommer på rundt 60 000 kr. Så må nok spare litt selv også i tillegg til reklame penger.
Facebook siden har begynt å øke noe voldsomt i følgere. Noe som også er utrolig flott. Det kommer 1-200 nye følgere hvert døgn. Kan liksom ikke si lille matsiden min lengre. Den er nå nesten på 15 000 følgere.
Nei, dette er utrolig stort for lille meg. Med min bakgrunn i livet og alt jeg har vært gjennom. Så får jeg nå lov til å dele alt med dere. Det setter jeg STOR pris på!
Uten deres støtte hadde jeg nok slitt litt mer. Dere løfter meg faktisk opp og fram. Jeg vil gjøre det bra for dere, og ikke minst meg selv og familien. Selv om yngstemann lurer på hvorfor jeg blogger. Blogg er jo sååå ut🤣Men de følger med uansett. De er inne og leser innimellom de også.
Lag dere en fantastisk dag♥️
Gratulerer, det er bra jobba å komme så langt Gratulerer igjen🥰 At du er en mann som ikke gjir deg har du jo bevisst mange ganger,respekt🤗. Ikke greit når kroppen sier nei og hodet ja,så stå på men hvil godt imellom🤞
👍Kjempebra, Tom! Jeg er en av de mange som følger med på hva du disker opp med av diverse mat. Jeg har også gjentatte ganger forsøkt meg på dine oppskrifter og tips, og har tatt sjansen på å gjøre noen små endringer, for å få maten til å passe inn i familien min (pga div allergier). All ære til deg for at du åpent forteller om din egen fortid og hva det har medført. Personlig har jeg ikke hatt slike problemer, men kjenner til flere som har slitt med både lovlige og ulovlige rusmidler og vet derfor litt om hva det kan innebære for de som står rundt.
Uansett så gleder jeg meg til hver gang jeg finner noe som du har lagt ut og som kan passe for min familie. Stå på videre og lykke til videre.
Selv om jeg bare har prøvd en av oppskriftene dine(bestemors horn som var veldig gode), så er jeg mektig imponert over alle de spennende oppskriftene du deler! Kommer til å teste ut flere! Gratulerer med første plassen, vel fortjent! 👌😊
<3