Nydelige karbonader slik kokkefruens mormor lagde de. Hun ville gjerne at jeg lagde de etter oppskriften fra Mommo, siden det bringer fram gode minner. Og er faktisk Mommo sitt kjøkken jeg lager de på. Er vi som bor i hennes hus nå, så er vel vårt kjøkken da egentlig. Samme innredning de siste 40 år, bare pusset det litt opp da vi flyttet inn. Jeg fikk aldri gleden av å møte Mommo, hun døde ett år før kokkefruen og jeg ble sammen. Jeg vet hun elsket å lage mat, og var utrolig dyktig på kjøkkenet. Så jeg håper hun ser ned på oss og er fornøyd med at jeg fortsetter tradisjonen i dette huset. Dette er en gammel oppskrift fra husmorskolen, og det brukes kjøttdeig.
Du trenger:
400 gram kjøttdeig
1 ts salt
0.5 finhakket løk
1 egg
1 dl melk
0.5 ts ingefær
20 gram potetmel
0.5 ts pepper (bruker peppermiks her)
Slik gjør du:
Først stekte jeg en løk i smør. For jeg vil bruke det samme fettet til å steke karbonadene i.
Ha alle ingredienser i en bolle og bland godt.
Form karbonader etter ønsket størrelse
Stek i en panne med smør. Lager du de tykke som jeg gjør her, tar det litt tid. Skru ned tempen når du har brunet de på begge sider. Vend de innimellom.
Når karbonadene nesten er ferdig, har jeg tilbake løken i pannen. Lar dette surre sammen imens jeg lager ertepure.
Til ertepure bruker jeg en halv pose fryste erter. Disse har jeg i en kasserolle med ca.0.2 dl fløte. 0.5 ts salt, 0.5 ts pepper og 0.5 ts chiliflakes. Jeg koker dette opp og har i 1 ts sukker. Så bruker jeg stavmikser i ertene. Så rører jeg inn 1 ss med smør.
I dag serverer jeg med kokt potet, tyttebærsyltetøy og stekt løk. Enkel hverdagsmiddag.
ser nydelig ut 👍😋
Nydelig mat og enkel forklaring. Jeg er tilhenger av sidene dine. Tusen takk.
dette må eg lage👍
Ja dette må prøves😊Veldig kjekt med alle oppskrifter du legger ut og så enkle da😗Er ikke noe flink med matlaging ,men dette skal jeg nok klare da du forklarer så greit med ord og bilder 🙂
Så bra😃Derfor jeg prøver å forklare i ord og bilder. Da har alle mulighet for å klare det😃
men savner bittelitt etikk i ertepureen.😀
enkelt og godt😋
Hei, hva tilsvarer 20 g potetsmel i ss ?
Mvh Aina
Det er ca. en toppet ss
Trenger ikke potetmel så,lenge du bruker egg.. brukes kun som bimdemiddel.. enten potetmel eller egg begge deler trengs ikke
Du e fantastisk👏👏 masse god og variert mat. Det første eg leser er dine oppskrifter, godt å få ideer til middag når «skallen» er tom. 🤗
Denne karbonadeoppskriften er den beste jeg har vært borte i og resultatet… PERFEKT! Har aldri fått til hjemmelaga karbonader… før nå!
God og lett forståelig oppskrift med fine bilder. Blir nok en slik middag med det første. Savnet tyttebær – eller er det noe jeg har oversett?
Tyttebærsyltetøy er selvfølgelig på fatet. Kan ikke spise slik mat uten. Ligger til høyre på fatet😁
Hva er forskjellen på kjøttkaker og karbonader her?
Eneste forskjellen er formen. Hadde fint brukt denne husmorskoleoppskriften til kjøttkaker også.
Supergodt. Dette blir middag i morgen – med blomkål
må prøves 😀
0,2 dl – er det en ss eller?
En liten skvett bare. Ikke helt nøye om det blir litt mer😀
Så fint at du finnes, stadig noe nytt å prøve seg på. Takk for alle gode råd og oppskrifter 😊
Herlige karbonader!!
Dette er jo og ein festmiddag!❤️👏🏻
Så godt forklart og rimelige indregienser er brukt!
Takk/ Takk!
Gleder meg til kokeboka kommer. Det er så godt å se at du lager vanlig mat, til vanlige folk. Det er virkelig moro å følge deg. Masse lykke til
Ser gode ut. Vil prøve . Takk for gode oppskrifter og ideer. ❗️
Hei Tom
Jeg gleder meg til boka di kommer. Jeg håper du har samme bildene hvordan du lager den deilige maten. En er nødt til å klare det så fint du forklarer og viser på bildene. Kjempefornøyd.
Stusser litt på Ingefær, Har prøvd det tidligere. Foretrekker Allehånde og litt Nellik, men i små mengder. Ellers en god oppskrift, Kjøttdeig tiltrekker seg mye smak. Fint at du er til !
Ble veldig gode karbonader. Luftige å fine. Blir ikke mere kjøpekarbonader nå😋
Har brukt flere av dine oppskrifter, med veldig godt resultat😊
Jeg har alltid brukt muskat i både kjøttdeig og fiskedeig, blomkålsuppe o.l..
Må kanskje prøve ingefær nå?
Ingefær passer veldig godt om man ikke overdriver😊
Disse må prøves😀 men jeg vil gjerne brune karbonadene, og steke de ferdig i stekeovn. Hvor lenge og hvor mange grader anbefaler du?
Jeg bruker samme ingredienser pluss litt rød chili og litt sylteagurk.