Sandefjordsmør er en klassisk norsk saus som passer ypperlig til alle typer fisk. Den er en videreføring av den franske ”beurre blanc”, men uten eddik og løk.
Du trenger: (2 personer)
- 1 dl fløte
- 0,25 ts maisstivelse
- 100 g smør
- 0,5 ss sitronsaft
- 1 ss persille
- salt
- hvit pepper
Slik gjør du:
Kok opp fløte og maizena.
Pisk inn kaldt smør i små terninger. Sausen skal ikke koke, bare holdes varm.
Smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper helt til slutt, og rør inn finhakket persille. Du kan også bruke gressløk, det syns jeg er litt bedre.
5 kommentarer
Oppskriftene er enkle og brukervennlig.
Ingrediensene finnes som regel i et hvert hjem.
En kan blande fløte,Kvitesridsmør og gressløk. Kjempe godt til fisk😀
En kan blande fløte,Kviteseid smør og gressløk. Kjempe godt til fisk😀
Skal teste det😋
Sandefjordsmør går også veldig bra til lyst kjøtt f.eks svin Gjerne røykt),kalv, kylling osv. . . )