Ingefær- og soyamarinert kalkunfilet

Categories Blogg, Glutenfri, Kalkun, Middag, Oppskrifter

Kalkunfilet marinert i denne marinaden smaker himmelsk. La kjøttet få ligge en time eller to. Du vil smake kalkun som du aldri har smakt den før. Nesten vanskelig å sette ord på hvor godt dette er.

Ingredienser 1 kg kalkunfilet

Ingefær- og soyamarinade

  • 1 ss Ingefær
  • 1 fedd Hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
  • 1 dl Soyasaus
  • 4 ss Eplesidereddik
  • 1 ts røkt paprikakrydder
  • Frisk persille
  • Frisk oregano

Bland soyasaus og eddik i en bolle. Tilsett krydder, oppkuttet ingefær og urter. Bland sammen.

Jeg har kuttet kalkunfilet i terninger. Marinaden har jeg over kjøttet.

La ligge en time eller to.

Stek kjøttet i en panne med smør. Ikke for mye i slengen, da blir det kokt og ikke stekt.

Som tilbehør har jeg ovnsbakte grønnsaker.

Linken på de finner du her:https://tomsmatprat.blogg.no/ovnsbakte-gronnsaker.html

Som saus har jeg kokt opp vann og buljongterninger. Jevnet med maizena og litt vann.

Smaker til med litt salt, pepper, gressløk og sitronsaft.

Da er det bare å servere denne herligheten.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *