Hjemmelagde potetlefser

Categories Baking, Brød, Middagstilbehør, Oppskrifter, Vegetar

Har du rester av poteter etter middagen, kan du prøve disse hjemmelagde potetlefsene. Bruk de til neste middag eller fyll med pålegg til matpakken. Dette er en enkel variant, og du kan bruke stekepanne om du ikke har takke.
Vil du ha de helt perfekt rund, kan du stikke ut med et grytelokk. Jeg syns det har sin sjarm om de ikke er perfekt og litt slitt i kantene, akkurat som oss mennesker.

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 0.2 dl matfløte
  • 100 gram smeltet smør
  • 2 dl hvetemel

Slik gjør du:

Trinn 1

Knus potetrestene du har fra i går i en stor bolle (eller kok nye poteter), og bland i smør og matfløte.

Trinn 2

Sil litt og litt av melet i blandingen og rør til du har en fin deig uten klumper. Pass på at det ikke blir for hardt, men heller ikke klissete. Sett kjølig i 10 minutter eller mer.

Trinn 3

Del opp deigen i like deler. Kjevl ut hver del i runde lefser i valgfri størrelse. Husk at de skal være tynne. Her må du bruke litt mel

Trinn 4

Varm opp en stekepanne eller takke. Stek lefsene til de får brune flekker og snu dem. Legg lefsene oppå hverandre når de er ferdigstekte, og legg et håndkle over for å holde på fuktighet og mykhet.

TIPS!

Lefsene kan fryses ned til senere bruk.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *