Man får nesten ikke noe bedre mat enn lettsaltet torsk. Lettsaltet fisk er ikke billig i butikken. Da er det bedre å salte selv. Og det har jeg gjort her.
Du trenger
(til 4 personer)
Lettsaltet torsk
800 gram torsk (jeg har brukt torsk fra FirstPrice)
2 liter vann
140 gram grovsalt
Slik gjør du
Tilsett salt i vannet og rør om, legg ned fisken og sett inn i kjøleskapet. La stå fra 12–24 timer. Står fisken kortere tid så må mer salt tilsettes, står den lenger i kjøleskapet så må fisken vannes ut litt. Min fisk her har ligget i 19 timer. Og det syns jeg var perfekt. Da er de saltere en de du kjøper ferdig.
Lettsaltet torsk med tilbehør
800 gram lettsaltet torsk
4 middels gulrot
2 liter vann
2 laurbærblad
1 ss hel pepper
Ca. 150 gram bacon
Smør/margarin til steking + 50 gram til
Frisk persille eller gressløk
Potet til 4 personer
Slik gjør du
Sett potet og gulrot på kok eller damp
Kutt opp bacon i mindre biter. Stek i en panne med smør/margarin. Legg bacon til side
Fettet som er i pannen har jeg i en liten kasserolle. Tilsetter mer smør/margarin. Varm opp til smøret smelter. Ha i persille eller gressløk. Ikke la de koke etterpå, bare hold det varm til servering.
Ha vann, laurbærblad og pepper i en stor kasserolle. Kok opp
Legg i fiske og trekk kasserollen vekk fra plata. La torsken trekke 4-8 minutter. Kommer litt an på tykkelse. Det holdt med 5 på disse
Legg fisken på et serveringsfat.
Strø over stekt bacon og ev. litt gressløk eller persille
Da er det bare å servere dette nydelige måltidet.
Jeg har aldri tenkt tanken at det går an å “lettsalte” torsk selv. Tenk det… Så smart! 😀
Mye billigere å gjøre det selv også😀
Aha! 😀
Kan den fryses etter den er ute av saltlaken ? Blir litt mye på 1 porsjon.
Ja, det kan du gjøre. Bare pakk godt inn uten luft😀
Tiner du fisken før du legger den i saltlaken?
Den var halvtint. Måtte ha nok timer i saltlake. Og kjøpte fisken klokken 17 i går.
Det der. er noe av det beste du kan spise og så flotte bilder du har tatt også. Ett godt glass rødvin til, er heller ikke å forakte, men da blir det senga neste:-)
Salter alltid fersk torsk selv, filéterer og strør salt på, ligger 3-4 timer før trekkes i vann. Perfekt hver gang