Lettsaltet torsk med tilbehør

Categories FirstPrice produkter, Fisk, Glutenfri, Middag, Oppskrifter

Man får nesten ikke noe bedre mat en lettsaltet torsk. Lettsaltet fisk er ikke billig i butikken. Da er det bedre å salte selv. Og det har jeg gjort her.

Du trenger

(til 4 personer)

Lettsaltet torsk

800 gram torsk (jeg har brukt torsk fra FirstPrice)

2 liter vann

140 gram grovsalt

Slik gjør du

Tilsett salt i vannet og rør om, legg ned fisken og sett inn i kjøleskapet. La stå fra 12–24 timer. Står fisken kortere tid så må mer salt tilsettes, står den lenger i kjøleskapet så må fisken vannes ut litt. Min fisk her har ligget i 19 timer. Og det syns jeg var perfekt. Da er de saltere en de du kjøper ferdig.

 

Lettsaltet torsk med tilbehør

800 gram lettsaltet torsk

4 middels gulrot

2 liter vann

2 laurbærblad

1 ss hel pepper

Ca. 150 gram bacon

Smør/margarin til steking + 50 gram til

Frisk persille eller gressløk

Potet til 4 personer

Slik gjør du

Sett potet og gulrot på kok eller damp

Kutt opp bacon i mindre biter. Stek i en panne med smør/margarin. Legg bacon til side

 

Fettet som er i pannen har jeg i en liten kasserolle. Tilsetter mer smør/margarin. Varm opp til smøret smelter. Ha i persille eller gressløk. Ikke la de koke etterpå, bare hold det varm til servering.

Ha vann, laurbærblad og pepper i en stor kasserolle. Kok opp

Legg i fiske og trekk kasserollen vekk fra plata. La torsken trekke 4-8 minutter. Kommer litt an på tykkelse. Det holdt med 5 på disse

Legg fisken på et serveringsfat.

Strø over stekt bacon og ev. litt gressløk eller persille

Da er det bare å servere dette nydelige måltidet.

9 kommentarer

9 thoughts on “Lettsaltet torsk med tilbehør

  1. Det der. er noe av det beste du kan spise og så flotte bilder du har tatt også. Ett godt glass rødvin til, er heller ikke å forakte, men da blir det senga neste:-)

  2. Salter alltid fersk torsk selv, filéterer og strør salt på, ligger 3-4 timer før trekkes i vann. Perfekt hver gang

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *