Bønnegryte med bacon og kikerter
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Gryter, Middag, Oppskrifter, SvinReklame | Bakeren og kokken
En nydelig bønnegryte varmer godt i kroppen. Her bruker jeg ikke chilibønner, for de har økt veldig i pris. I stede for tilsetter jeg heller fersk chili. Denne gryten serveres med kokt ris.
Du trenger
(Holder til 6 personer)
0.5-1 stk chili (etter ønske)
200 gram bacon
1 liten løk
2 vårløk
2 bokser tomatbønner
1 boks kidneybønner
1 boks svarte bønner
1 boks kikerter
1 liten boks mais
Smør til steking
Slik gjør du
Kutt opp løk og chili i mindre biter
Kutt opp bacon i mindre biter
Skyll kikerter og bønner utenom tomatbønner. Sil av laken til maisen
Smelt smør i en panne eller gryte. Stek bacon og tilsett løk og chili når bacon er stekt. La surre et minutt sammen
Tilsett så bønner, kikerter og mais. La småkoke 5 minutter. Smak til med salt og pepper om ønskelig.
Dryss gjerne over litt grønt før servering
Da er det bare å servere denne bønnegryte med kokt ris.
Trenger du en skikkelig god støpejernsgryte som passer til slike retter. Da er dette kombisettet veldig bra. Det kan du kjøpe HER