Bønnegryte med bacon og kikerter

Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Gryter, Middag, Oppskrifter, Svin

Reklame | Bakeren og kokken

En nydelig bønnegryte varmer godt i kroppen. Her bruker jeg ikke chilibønner, for de har økt veldig i pris. I stede for tilsetter jeg heller fersk chili. Denne gryten serveres med kokt ris.

Du trenger

(Holder til 6 personer)

0.5-1 stk chili (etter ønske)

200 gram bacon

1 liten løk

2 vårløk

2 bokser tomatbønner

1 boks kidneybønner

1 boks svarte bønner

1 boks kikerter

1 liten boks mais

Smør til steking

Slik gjør du

Kutt opp løk og chili i mindre biter

Kutt opp bacon i mindre biter

Skyll kikerter og bønner utenom tomatbønner. Sil av laken til maisen

Smelt smør i en panne eller gryte. Stek bacon og tilsett løk og chili når bacon er stekt. La surre et minutt sammen

Tilsett så bønner, kikerter og mais. La småkoke 5 minutter. Smak til med salt og pepper om ønskelig.

Dryss gjerne over litt grønt før servering

Da er det bare å servere denne bønnegryte med kokt ris.

Trenger du en skikkelig god støpejernsgryte som passer til slike retter. Da er dette kombisettet veldig bra. Det kan du kjøpe HER

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *