Basilikumsalt

Categories Oppskrifter, Urter og krydder

Reklame | Bakeren og kokken

Basilikumsalt passer perfekt til for eksempel pastaretter eller annen mat der du bruker tomatsaus. Jeg beholder den litt grov, for jeg har den på krydderglass med kvern på.

Du trenger

300 gram havsalt

1 potte basilikum

Slik gjør du

Ha salt og basilikumbladene i en kjøkkenmaskin. Kjør blandingen 20-30 sekunder etter hvor grovt du vil ha den

Finn fram et stekebrett med bakeark. Ha blandingen på og fordel det godt utover. La det stå på benken å tørke et døgn eller til det er helt tørt. Du kan også tørke det i ovn på 30-40 grader noen timer, bruk varmluft.

Du kan kjøre det i kjøkkenmaskin en gang til om du ønsker saltet litt finere. Trenger du et stavmiksersett? Det er gull og ha på kjøkkenet for slike småting. Det bruker jeg ganske mye. Du kan kjøpe et slik sett HER

1 kommentar

1 thought on “Basilikumsalt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *