Reklame | Bakeren og kokken
Basilikumsalt passer perfekt til for eksempel pastaretter eller annen mat der du bruker tomatsaus. Jeg beholder den litt grov, for jeg har den på krydderglass med kvern på.
Du trenger
300 gram havsalt
1 potte basilikum
Slik gjør du
Ha salt og basilikumbladene i en kjøkkenmaskin. Kjør blandingen 20-30 sekunder etter hvor grovt du vil ha den
Finn fram et stekebrett med bakeark. Ha blandingen på og fordel det godt utover. La det stå på benken å tørke et døgn eller til det er helt tørt. Du kan også tørke det i ovn på 30-40 grader noen timer, bruk varmluft.
Du kan kjøre det i kjøkkenmaskin en gang til om du ønsker saltet litt finere. Trenger du et stavmiksersett? Det er gull og ha på kjøkkenet for slike småting. Det bruker jeg ganske mye. Du kan kjøpe et slik sett HER
1 kommentar
Plukker ramsløk i april/mai og lager ramsløksalt. Kjempegodt