Arme riddere er et godt alternativ, enten du ønsker å spise det til frokost, lunsj eller som en hverdagsdessert. Vi lagde disse til lunsj med blåbær og bringebær til. En enkel og smakfull måte få brukt opp brødrestene dine på.
Jeg lagde 3 porsjoner da jeg ville ha to selv. Og til det trenger du:
- 3 skiver loff eller annet brød
- 1 stk. egg
- 1 ss sukker
- 1 dl melk
- 0,25 ts malt kardemomme
- 0,5 ts malt kanel
- 0,5 ss smør til steking
SLIK GJØR DU
- Visp egg lett sammen med sukker, melk og krydder og hell blandingen i et fat med kanter.
- Legg brødskivene i røren og la dem bli gjennombløte.
- Ta opp brødskivene og stek dem i litt smør i en stekepanne på middels varme. Stek de arme ridderne på begge sider til de er pent gulbrune.
Server arme riddere med rørte bær eller syltetøy. Og gjerne et dryss med melis.
4 kommentarer
Ønsker meg en godsmakende vegansk og glutenfri utgave.
Vanskelig å få til noe godt da det er så mye bismak på mesteparten av de glutenfrie melsortene.
Dette ser veldig godt ut.
Bruk glutenfritt brød. De har så mye som er kjempegodt. Baker og med glutefritt mel. Blir bra.
french toast nesten det samme egg og melk legg skivene i blandingen stek gyllent server med blåbær og lønnesirup favoritt hos oss
Har ikke laget arme riddere siden jeg gikk på skolen for 60 år siden,takk for at du legger ut oppskrift 🙋♀️