Verdens beste Sjokoladekjeks

Categories Baking, Oppskrifter, Småkaker

Verdens beste sjokoladekjeks.

Det er faktisk ingen grunn til å kjøpe sjokoladecookies i butikken, for disse hjemmelagde overgår de fleste. Bare prøv, du kommer ikke til å angre.

Du trenger:

(dette blir 48 kjeks)

225 gram smør

200 gram sukker

220 brunt sukker

2 store egg

2 ts vaniljeessens

360 gram hvetemel

0.5 ts bakepulver

1 ts havsalt

350 gram hakket sjokoladebiter

Slik gjør du

Rør smør og sukkeret til en kremete konsistens. 

Tilsett egg og vaniljeessens, bland godt.

Bland alt det tørre i en egen bolle (utenom sjokoladen)

Tilsett det tørre i smørkremen litt og litt imens du rører. Bruk helst kjøkkenmaskin.

Bland inn sjokoladebitene for hånd så du ikke knuser de.

La deigen stå kaldt en halvtime (kan også fryses ned som kuler og stekes senere)

Rull ut kuler på str med en 20 krone. (Vi har tatt de litt større her)

Legg kulene på stekebrett, husk god avstand for de renner utover. 

Stekes 190 grader over/undervarme i 8-10 minutter.

Avkjøl på rist

19 kommentarer

19 thoughts on “Verdens beste Sjokoladekjeks

  1. Verdens beste sjokoladekjeks – det var ingen overdrivelse, utrolig gode.
    Jeg rullet kuler og frøs ned en del – skal de tines før de stekes eller settes de rett i ovnen?

    1. Så bra du likte de😀Jeg har ikke prøvd å steke de fryst. Men ser ikke noe problem med det🤔

  2. Går d an å bruke vaniljeekstrakt istede fer vaniljeessens? (evt ker my vaniljeekstrakt ska en bruke?) Ha bak dem en gong (me vaniljeessens), å døm va nydelig🥰

  3. Disse er kjempegode! Supre å ta med i tursekk. Jeg bruker 200gr peanøtter i deigen og det gjør de enda bedre( vår smak)
    Legger de i pose i frysen.tar de opp mens kaffen trekker. Anbefales😀

  4. Hei Tom😉
    Må det være egg ? Det er jo både natron og bakepulver i oppskriften.
    Er eggene for heving og\eller smak?
    Orker ikke kaste mat,så må være sikker på at det blir gode kjeksen uten egg før jeg baker de🧑‍🎄

    1. Egg er bindemiddel, så litt viktig. Slik erstatter man egg i bakst. 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik = 1 egg.

  5. Hei..nå baker eg desse for 3 gong i desember😊
    veldig enkelt, å så goe kjeks..har brukt forskjellige typer sjokolade..knallgoe😁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *