Verdens beste sjokoladekjeks.
Det er faktisk ingen grunn til å kjøpe sjokoladecookies i butikken, for disse hjemmelagde overgår de fleste. Bare prøv, du kommer ikke til å angre.
Du trenger:
(dette blir 48 kjeks)
225 gram smør
200 gram sukker
220 brunt sukker
2 store egg
2 ts vaniljeessens
360 gram hvetemel
0.5 ts bakepulver
1 ts havsalt
350 gram hakket sjokoladebiter
Slik gjør du
Rør smør og sukkeret til en kremete konsistens.
Tilsett egg og vaniljeessens, bland godt.
Bland alt det tørre i en egen bolle (utenom sjokoladen)
Tilsett det tørre i smørkremen litt og litt imens du rører. Bruk helst kjøkkenmaskin.
Bland inn sjokoladebitene for hånd så du ikke knuser de.
La deigen stå kaldt en halvtime (kan også fryses ned som kuler og stekes senere)
Rull ut kuler på str med en 20 krone. (Vi har tatt de litt større her)
Legg kulene på stekebrett, husk god avstand for de renner utover.
Stekes 190 grader over/undervarme i 8-10 minutter.
Avkjøl på rist
Verdens beste sjokoladekjeks – det var ingen overdrivelse, utrolig gode.
Jeg rullet kuler og frøs ned en del – skal de tines før de stekes eller settes de rett i ovnen?
Så bra du likte de😀Jeg har ikke prøvd å steke de fryst. Men ser ikke noe problem med det🤔
Oppbevarte de i boks. Å da ble de myke dagen etter… hva gjør du?
De må være helt kalde og godt gjenomsteikte før de legges i boks. Håper det hjelper.
Går d an å bruke vaniljeekstrakt istede fer vaniljeessens? (evt ker my vaniljeekstrakt ska en bruke?) Ha bak dem en gong (me vaniljeessens), å døm va nydelig🥰
Heisan😀
Ja, det kan du. Bare brukt litt mindre av den, mye sterkere smak☺️
stekes midt i ovnen?
Disse er kjempegode! Supre å ta med i tursekk. Jeg bruker 200gr peanøtter i deigen og det gjør de enda bedre( vår smak)
Legger de i pose i frysen.tar de opp mens kaffen trekker. Anbefales😀
Hei Tom😉
Må det være egg ? Det er jo både natron og bakepulver i oppskriften.
Er eggene for heving og\eller smak?
Orker ikke kaste mat,så må være sikker på at det blir gode kjeksen uten egg før jeg baker de🧑🎄
Egg er bindemiddel, så litt viktig. Slik erstatter man egg i bakst. 1 ts bakepulver + 1 ss vann + 1 ss eddik = 1 egg.
Hei..nå baker eg desse for 3 gong i desember😊
veldig enkelt, å så goe kjeks..har brukt forskjellige typer sjokolade..knallgoe😁
hei. bruker glutefritt mel. tar heg bare samme mengde??
Ja, det skal være det😃
kan jeg sløyfe vanilje?
Ja, du kan jo det😃
kan denne lages dagen før?
De holder seg noen uker i kakeboks. Legg bakepapir mellom lagene😀
Ikke i min kakeboks…og jeg tror ikke det er no galt med boksen egentlig 🤔😅😅
😂😂😂😂