Hvitløksbrødkrans

Categories Baking, Brød, Oppskrifter

Oppskrift på hjemmebakt hvitløksbrødkrans. Der du kan rive bollene fra hverandre, slik at masse nydelig hvitløk og smeltet ost kommer til syne hele veien gjennom. Perfekt som tilbehør til suppe, pasta og grillmat. Og i tillegg holder det vampyrer unna😉

Ingredienser 1 krans

Hvitløksbrød

2 ss smør

3 dl helmelk

0,5 pakke tørrgjær

1 ss honning

1 ts salt

500 g hvetemel

Urteblanding og ostefyll

1 dl olivenolje

1 dl grovhakkede urter

4 stk hvitløksfedd

0,5 ts malt pepper

150 g revet ost , gjerne en smaksrik gulost, Alpeost eller cheddar

Slik gjør du

Smelt smøret i en kjele på medium varme. Skru av varmen og hell i melken. Bland sammen.
Ha melkeblandingen i en kjøkkenmaskin sammen med den ferske gjæren. Kjør til gjæren er løst opp.
Dersom du bruker tørrgjær, blander du denne med melet istedenfor.

Ha i honning, halvparten av saltet og hvetemel. Elt til jevn og smidig deig.

Ha over plastfolie, eller et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve i 45 minutter på lunt sted.
Bland sammen olivenolje, urter, hvitløk, ost, salt og pepper.
Kjevle ut deigen til en 0,5 cm tykk firkantet deig.
Fordel urteblandingen og revet ost utover deigen.
Rull sammen deigen til en lang pølse.
Del pølsen opp i biter med et pizzahjul.
Legg delene rundt i en smurt ildfastform eller paiform.
Ha over plastfolie, eller et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen etterheve i 30 minutter på lunt sted.
Stekes på 190 grader i 40 minutter.
La avkjøle på rist før du servere den. Kan også fryses om ønskelig.
10 kommentarer

10 thoughts on “Hvitløksbrødkrans

  1. Denne må hegprøve, høres helt herlig ut❤️ Jeg elsker hvitløk og urter ❤️

    1. Ja da, det kan du😃Noe eksakt mengde finnes ikke. Men en halv ts av ditt og en halv av datt. Bruk de krydrede du liker. Viktigst er hvitløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *