Jeg hadde lyst å prøve litt mer farging av egg med naturlige farger. Disse ble jo bare herlig farge på. Her har jeg brukt skall fra kepa løk til å farge med. Og de har ligget i vannet i 8 timer. Har du de liggende mye lengre blir fargen mye mørkere. Bruker du mer skall vil du også få en dypere brun farge.
Jeg har farget kokt egg uten skall og jeg har farget egg med skall (rå) så dere får se. Skal du ha bløtkokte egg, må du kun farge skallet. Lekkert på frokostbordet blir det uansett.
Du trenger:
- Skall av 2-3 kepa løk (gul løk)
- Egg (rå eller kokt uten skall)
- Vann
Slik gjør du:
Skrell løken og legg skallet i en kasserolle med vann
Kok skallet på svak varme til du får den ønskelige fargen på vannet.
Eggene får en litt svakere farge en det som er på vannet, bare så du husker det.
Sil av vannet i en skål og la det avkjøle litt på benken.
Legg rå eller kokte egg uten skall i vannet. La stå til du får ønskelig farge.
Disse har stått i 8 timer, men har du de lengre får de bedre farge.
Det første egget på bilde under her er rått egg
Så er det kokt egg uten skall, kokt egg delt i to og egget som er rått under her. Da er det bare å prøve selv.