Disse små fletteloffene er perfekte å bruke som fine baguetter, fyll med hva du måtte ønske. Server de som lunsj eller middag. Du kan for eksempel sette fram skåler med diverse tilbehør som salater, grønnsaker, dressinger, kjøtt etc. så får de rundt bordet velge selv hva de vil ha i. Litt subway aktig hjemme.

Ingredienser 7 stk små fletteloff

6 dl melk (kald)

50 g fersk gjær eller 1 pose tørrgjær

2 ts salt

2 stk egg (ett av de til pensling)

1 kg hvetemel

2 ss smør romtemperert, i terninger

Tips!
Visste du at når en deig eltes lenge vil den bli varm. Da kan du like gjerne kan ha i væsken kald, den vil likevel bli riktig temperatur ved elting.

Slik gjør du

Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin. Kjør med eltekrok til gjæren er løst opp. Dersom du bruker tørrgjør blander du denne med melet.
Ha i salt, ett egg og hvetemel. Elt i 10 minutter. Ha i smøret og elt i ytterligere 15 minutter.
La deigen heve i 30 minutter til dobbel størrelse.
Kna deigen på benken, del opp i to emner.
Rull hvert emne til pølse og del opp i mindre emner.
Det skal bli til sammen 21 emner.
Rull så hvert emne i pølser, tre og tre fletter du sammen pølsene til en flette.
Legg flettene på et smurt stekebrett eller på bakepapir. La heve 20 minutter før du pensler med egg og drysser på valmuefrø.
Stekes på 190 grader over/undervarme, midt i ovnen i ca. 20-24 minutter. Litt forskjell på ovner.
Avkjøles på rist.
8 kommentarer

8 thoughts on “Små luftige fletteloff

    1. Fruen spiste en halv og var mett. Jeg overspiste med en hel. Så kommer litt an på hvor mye dere spiser🤔

    1. Når man elter mye og lenge, blir det varmgang i deigen. Da trenger man ikke varme væsken😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *