Hjemmelaget kraftig sjokoladeis med masse deilig mørk sjokolade – finnes det noe bedre? Her kan du også putte inn hakkede sjokoladebiter, nøtter etc om du ønsker. Vi har også hatt i rester av vaniljestang når vi koker fløten, som vi akkurat hadde brukt til vaniljeis. Det er ikke nødvendig for oppskriften, vi ville bare ha litt ekstra smak.
Ingredienser
(2 liter is)
300 g kokesjokolade
6 dl kremfløte
1.5 dl sukker
8 stk. eggeplomme
SLIK GJØR DU
Finhakk kokesjokolade og ha den i en skål.
Kok opp litt av fløten sammen med sukker. (2 dl) Rør til sukkeret løser seg opp. (her hadde vi i vaniljestang også)
Hell blandingen over sjokoladen. La stå et par minutter og rør deretter blandingen glatt med en slikkepott.
Visp inn én og én eggeplomme i sjokoladeblandingen.
Stivpisk kremfløte og vend kremen inn i blandingen.
Hell alt i en passe stor form og dekk med plastfolie eller lokk. Plasser i fryseren i minst 6 timer. Røres i innimellom under innfrysningen.
Kan denne lages med mylk?
Det vet jeg dessverre ikke. Prøvde å Google, men ble ikke noe klokere av det🤔