Bestemors fylte boller

Categories Baking, Rundstykker og boller

Disse bollene er jo bare så gode. Og en påsketradisjon i svigerfamilien. Bollene er fylt med deilig fyll av kokos. Og de er skikkelig saftig og god. Er også nydelige boller og ha med på tur.

Du trenger:

(Denne holder til ca. 30 stk.)

15 dl hvetemel

2.5 dl sukker

1 ts salt

150 g smør eller margarin

4.5 dl melk

1.5 pk gjær

2 egg

Fyll:

150 g mykt smør eller margarin

3.5 dl kokos

4.5 ts vaniljesukker

1.5 dl sukker

1 egg til pensling

Slik gjør du:

Bland alt det tørre.

Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken.

Rør ut gjær i den lunkne melken.

Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. (5-10 minutter)

Heves tildekket i 40-50 min.

Bland sammen fyllet.

Ta deigen på bordet og kna den godt.


Del i små emner.


Form til boller og flat de ut i hånda

Legg på 1 god ts av kokosblandingen.
Knip de sammen til en rund bolle.

Sett dem med skjøten ned i muffinsformer.

Etterhev i ca.30 minutter. Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen ca. 13-15 minutter på 200 grader.

Disse går fint å fryse. Skal du på tur er det bare å legge de i sekken, så tiner de på vei

11 kommentarer

11 thoughts on “Bestemors fylte boller

  1. Når jeg lager fylte boller, deler jeg deigen i 100 gr emner og fyller med 1 skje vaniljekrem og en bit Freia melkesjokolade. De blir nydelige. Spises lunkne, da er sjokoladen flytende. Nam, nam.

    1. Ja, det har jeg også gjort. Har egen oppskrift på bloggen til den. Er samme deigen som jeg bruker her😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *