Bestemors Horn

Categories Oppskrifter

Deilige luftige Horn er alltid godt å ha i fryseren. Enkelt å ta fram til frokoster eller nistemat.

Her bakte samboer Horn i går, etter hennes bestemors oppskrift. Og de var FANTASTISK GODE!

Og nå skal dere også få oppskriften.

Du trenger til 48 små horn/24 større:

  • 1 kg hvetemel
  • 30 gram sukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, smuldret i
  • 6 dl melk
  • 2 poser tørrgjær

Slik gjør du:

  • Bland alt det tørre
  • Smøret smuldres i
  • Rør ut gjær i litt av den lunkne melken
  • Elt alt godt sammen
  • Heves ca. en time

Del i 6 deler, som kjevles ut og snittes i 8 eller 4 deler. Rull til horn.

Etterhev ca.15 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes 10-15 minutter på 200 grader.

Så da er det bare og sette i gang å bake folkens.

4 kommentarer

4 thoughts on “Bestemors Horn

    1. Jeg brukte 2 poser tørrgjær til disse. Eller 2 pakker med fersk. Fersk gjær er da 100 g

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *