Deilige luftige Horn er alltid godt å ha i fryseren. Enkelt å ta fram til frokoster eller nistemat.
Her bakte samboer Horn i går, etter hennes bestemors oppskrift. Og de var FANTASTISK GODE!
Og nå skal dere også få oppskriften.
Du trenger til 48 små horn/24 større:
- 1 kg hvetemel
- 30 gram sukker
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts salt
- 200 g smør, smuldret i
- 6 dl melk
- 2 poser tørrgjær
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre
- Smøret smuldres i
- Rør ut gjær i litt av den lunkne melken
- Elt alt godt sammen
- Heves ca. en time
Del i 6 deler, som kjevles ut og snittes i 8 eller 4 deler. Rull til horn.
Etterhev ca.15 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes 10-15 minutter på 200 grader.
Så da er det bare og sette i gang å bake folkens.
4 kommentarer
100 gr gjær?
Jeg brukte 2 poser tørrgjær til disse. Eller 2 pakker med fersk. Fersk gjær er da 100 g
Er ikke 2 pakker gjær til 1 kg hvetemel veldig mye?
Skal prøves 😍😍