Uansett om det er nakkekoteletter, svinekoteletter eller som dette sommerkoteletter. Så blir de fantastisk møre og gode om du langtidssteker de.
Jeg bruker å ha de stående i 3-4 timer på 125 grader. Da syns jeg de blir perfekte.
Her har jeg lagt grønnsaker i bunnen av en ildfastform. Litt krydder. Så legger jeg kotelettene oppå. Her kan du ha litt smør og krydder oppå. Eller kryddersmør, eller som jeg har brukt her. Grill olje. Du kan også ha litt vann i formen fra start, eller litt underveis om du skal bruke kraften til saus.
Så er det bare inn i ovnen med formen imens du bedriver med andre ting.
Soppstuing syns jeg er veldig godt til koteletter. Så det har jeg lagd her.
Surr sopp og løk i pannen. Litt salt og pepper. Ev. et par knuste einebær. Så har jeg i fløte. Lar dette surre sammen og tykne litt. Her har jeg hatt oppi hele tyttebær på slutten. Gir en nydelig smak. Og et deilig syrlig innslag når du tygger i de.
Server med potet og valgfri saus. Og ev.surkål.
Vel bekomme!
Nydelig mat og super oppskrift 🙂
Takk for det☺️
Det må.prøves 👌
Du vil ikke angre☺️
Nydelig mat. Utrolig møre og saftige koteletter.
Kan virkelig anbefales 😊👍
Du er den hyggeligste matblogger.
Tusen takk, det var da snilt🥰
Blir ikke grønnsakene «overkokt»? Etter så lang tid i ovnen ?
De bevares godt under kotelettene, men knasende…. Nei🤣 Utrolig god smak på de da☺️
Dette skal jeg prøve! men jeg vil legge potetskiver underst, alt i en form er lurt!
Ja, lurest med skiver. Båter blir ofte litt harde😃
Såg nydelig,mulig å få oppskrift?
Høres flott ut
Hva saus er det du har brukt på siste bilde.Er det Bearnaisesaus ?
Ja, her var det bearnaise😃
Du sier 125¤ grader i 3-4 timer, men ikke om det er midt i ovnen eller nederst?
Gleder meg til å prøve så tusen takk for ide og oppskrift.
Slike former skal alltid i midten. Kun brød og enkelte kaker som skal nederst😃Ja, de er kjempegod☺️
Ikke noe aluminium folie oppå?
Nei, ingenting over😃
dette høres sååå utrolig godt ut, så neste gang i butikk blir det kjøpt inn nakkekotletter og da blir det med din oppskrift Tom😀👍🇧🇻
Fulgte oppskriften din. Det smakte godt, men kotelettene ble tørre. Hva har jeg gjort feil?
Da var det nok for lite væske i formen. Har kanskje dampet mer bort hos deg enn hos meg. Lurt å etterfylle litt vann om man ser det minker😊
Jeg synes også de ble litt tørre. Hadde litt vann i , mer enn jeg trengte til sausen, likevel, litt tort. Vil fjerne prøve igjen, men skal krafts dekke opp til kotelettene? Kotelettene hadde fettrand. Stekte ca 4 timer, var ikke løsnet fra beinet.
Tusen takk for flott oppskrift; marinerte nakkekoteletter i asiatiske sauser og satte de inn etter den oppskrift i ovnen. Enkelt, lettvint og uten alt griseriet med for-steking! Kotelettene ble super møre!!
Dette skal gjentas!!
Så bra🥰
Jeg fulgte oppskriften din og lagde dette i går. det smakte godt, men ble utrolig tørt. Jeg brukte svinekoteletter, naturelle. Krydret og la på urter og urtesmør. Vann i forma, som holdt seg godt hele tiden. Spørs om oppskriften egner seg bedre med marinerte koteletter……
Jeg gjør slik med alle koteletter. Viktig med vann i formen for at det ikke skal bli tørt. Skal faktisk ha dette til middag i dag. Kun med urtesmør, uten grønnsaker i formen. De blir aldri tørr hos meg. Trur kanskje du har vært litt uheldig her.
Hei, tenker å prøve oppskriften, men jeg vil dekke formen med aluminiumsfolie, da blir det ikke tørt
Blir ikke tørt så lenge du har væske i formen, men går helt fint med folie også😊Burde brune de først da