Deilige boller fylt med melkesjokolade og vaniljekrem
Categories Baking, Oppskrifter, Rundstykker og boller, SjokoladeDette er utrolig gode boller som er kjekke å ha i fryseren. Tiner fort om du får besøk og tiner fort i ranselen om du skal på tur. Du trenger jo ikke fryse de heller, server rykende ferske boller til gjester eller familien. Spis og kos dere. Det skal i hvert fall vi!
Denne oppskriften holder til 25-30 stk.
Du trenger
15 dl hvetemel
2.5 dl sukker
3/4 ts salt
150 g smør
4.5 dl melk
1 pk tørrgjær
2 egg
Melkesjokolade
Vaniljekrem
Slik gjør du
Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken. Rør ut gjær i den lunkne melken.
Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. Heves tildekket i 40-50 min.
Ta deigen på bordet og elt den godt. Del i små emner. Form til boller og flat de ut.
Legg på 1 ts vaniljekrem og en sjokoladebit. Knip de sammen til en rund bolle. Sett dem med skjøten ned i muffinsformer. (se bilder)
Etterhev i ca.30 minutter. Pensle med egg, og ikke glem den viktigste ingrediensen som er kjærlighet!
Stekes midt i ovnen 12-15 minutter på 200 grader. Kun over/under varme.
La de avkjøle seg på rist, men smaksprøve må du ha. Disse er skikkelig digg å spise når de ennå er halvvarme. Da får du den rennende lunkne sjokoladen også.
Tenna løper i vann. Takk for at du deler oppskriften 😋
Tenna løper i vann. Takk for at du deler oppskriften 😋
Bare hyggelig♥️
Å,dette skal jeg prøve i morgen.Takk for alle gode oppskrifter du deler.
Bare hyggelig☺️
Dette skal jeg prøve. De så kjempe gode ut. Satser på mine blir like delikate som dine🥰
Det gjør de nok☺️
Hjelpes 😮 så mye spennende oppskrifter. I dag er det laget kyllingsuppe og rabarbrachutney. Kjempegodt begge deler 👍😀
Så bra😃
de skal bakes, er det vanlig str. på muffinsformene?
Ja, vanlig størrelse😃
Ja, vanlig størrelse på de😃
Skal prøve dette. Gleder meg til bakeboken kommer 🙂
Det gleder jeg meg også til😂
Bakt disse bollen i dag. Veldig bra resultat, og nydelig deig å jobbe med!
Masse muligheter med fyllet. Takk for oppskriften!😃🍓
De ser veeeeeldig gode ut😊