Deilige boller fylt med melkesjokolade og vaniljekrem

Categories Baking, Oppskrifter, Rundstykker og boller, Sjokolade

Dette er utrolig gode boller som er kjekke å ha i fryseren.  Tiner fort om du får besøk og tiner fort i ranselen om du skal på tur. Du trenger jo ikke fryse de heller, server rykende ferske boller til gjester eller familien. Spis og kos dere. Det skal i hvert fall vi!

Denne oppskriften holder til 25-30 stk.

Du trenger

15 dl hvetemel

2.5 dl sukker

3/4 ts salt

150 g smør

4.5 dl melk

1 pk tørrgjær

2 egg

Melkesjokolade

Vaniljekrem

Slik gjør du

Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melken. La blandingen bli lunken. Rør ut gjær i den lunkne melken.
Visp eggene sammen lett. Bland alt sammen litt om litt. Elt godt. Heves tildekket i 40-50 min.

Ta deigen på bordet og elt den godt. Del i små emner. Form til boller og flat de ut.
Legg på 1 ts vaniljekrem og en sjokoladebit. Knip de sammen til en rund bolle. Sett dem med skjøten ned i muffinsformer. (se bilder)


Etterhev i ca.30 minutter. Pensle med egg, og ikke glem den viktigste ingrediensen som er kjærlighet!

Stekes midt i ovnen 12-15 minutter på 200 grader. Kun over/under varme.

La de avkjøle seg på rist, men smaksprøve må du ha. Disse er skikkelig digg å spise når de ennå er halvvarme. Da får du den rennende lunkne sjokoladen også.

16 kommentarer

16 thoughts on “Deilige boller fylt med melkesjokolade og vaniljekrem

  1. Dette skal jeg prøve. De så kjempe gode ut. Satser på mine blir like delikate som dine🥰

  2. Bakt disse bollen i dag. Veldig bra resultat, og nydelig deig å jobbe med!
    Masse muligheter med fyllet. Takk for oppskriften!😃🍓

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *