Lettsaltet torsk er en fantastisk god middag. Torsken har liggi 19 timer i saltlake. Finnes mange forskjellige saltlaker du kan bruke om du ønsker å salte selv.
Ved lakesalting brukes 550 – 600 gram salt til 5 liter vann. Den er ferdig etter 12-15 timer, men kan ligge opptil 1 1/2 døgn uten å bli for salt. Etter 2 døgn må den vannes ut noen timer i kaldt vann.
Til torsken hadde jeg et skikkelig godt eggesmør.
Kok 2 egg. Imens eggene ligger i kaldtvann, så smelter du 100-150 gram smør/margarin. Hakk opp litt kruspersille eller bladpersille. Del opp egg i en deler. Først på langs, så på tvers. Ha det i smøret sammen med persille. Smak til med sitron og salt.
Torsken trekker du i oppkokt vann med pepper og laurbærblad. Om fisken er ganske salt, trenger du ikke salt i vannet. Ofte er torsk veldig lettsaltet om du kjøper den. Da har jeg alltid godt med salt i vannet også.
Jeg har her også stekt bacon og vårløk som jeg serverer med. Gulrot og potet hører selvfølgelig også med.
Blir ikke bedre en det vel. Var fantastisk godt, noe av det bedre måltid på lenge. Det var nok den viktigste ingrediensen som var prikken over i’n, kjærlighet!