Eggesalat med røykalaks

Categories Frokost, Glutenfri, Lunsj, Oppskrifter

Det finnes nesten ingen grenser for hva man kan putte i en eggesalat. Kokkefruen er kjempeglad i eggesalat, og det vandrer alltid en stjerne i boka når jeg lager det. Her har jeg gjort en ny variant, med røykalaks. Det ble en utrolig god kombinasjon.

Du trenger:

1/3 boks lettrømme

Majones (ca. samme mengde som rømme)

2 egg

3 skiver røykalaks

1 ss gressløk

1 ts vegeta

Noen dråper tabasco etter smak

Noen dråper worcester saus etter smak

Litt finsnittet rødkål etter ønske

Litt raspet gulrot etter ønske

Slik gjør du:

Hardkok først egg. For de må ikke være varm når du blander de i. La de ligge i kaldtvann imens du blander sammen resten.

Ha majones og rømme i en bolle

Tilsett vegeta (kan bruke litt salt og pepper) smak til med litt tabasco og worcester.

Snitt opp litt rødkål og rasp litt gulrot. Trenger ikke så mye, men det bestemmer du selv. Tilsett grønnsakene og gressløk i bollen.

Kutt opp røykalaksen og ha den i bollen.

Skrell egga og del de opp i små biter. Bland sammen i bollen.

Eggesalat blir best om den får stå et par timer før servering.

Jeg har satt grensen på 4 dager holdbarhet her i huset. Men den varer aldri så lenge.

8 kommentarer

8 thoughts on “Eggesalat med røykalaks

    1. Vegeta er et grønnsakskrydder du får kjøpt på innvandrerbutikker. Nesten som grønnsaksbuljong, bare mer smak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *