Hasselbackrotgrønnsaker med honning

Categories Grønnsaker, Middagstilbehør, Oppskrifter

Hasselbackrotgrønnsaker med honning er et fantastisk tilbehør til kjøtt. Ja, passer sikkert utmerket til stekt fisk også. Snitt rotgrønnsaker slik du gjør med Hasselbackpoteter. Bakes i ovn og toppes med litt honning på slutten.

Du trenger:

Små gulrøtter (snacks gulrøtter)

Beter i forskjellige farger

Pastinakk

Litt olje

salt

pepper

honning

Frisk Rosmarin eller timian

Slik gjør du:

Skyll og skrell grønnsakene. (valgfritt, jeg skreller kun beter)Del beter og pastinakk i to.

Snitt opp grønnsakene slik du gjør med hasselbackpoteter. Ikke helt igjennom. Bruk grillpinner eller spisepinner på hver side.

Ha grønnsakene på et stekebrett eller i en ildfastform.

Dryss over litt olje, salt, pepper og urter

Stekes på 180 grader i ca. 45 minutter. Større grønnsaker, trenger selvfølgelig litt lengre tid.

Når det er 5 minutter igjen, har du over litt honning på alle grønnsakene.

Pynt med litt friske urter før servering.

3 kommentarer

3 thoughts on “Hasselbackrotgrønnsaker med honning

  1. jeg skal ha nakkekotletter i dag, så disse grønnsakene skal jeg også bake, kjempe ide, jeg har masse honning, men er ikke flink til og bruke den, så dette tilbehøret passer helt utmerket i dag. Tusen takk Tom for et godt forslag og nydlig oppskrift👍🥰🤣

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *