Hasselbackrotgrønnsaker med honning er et fantastisk tilbehør til kjøtt. Ja, passer sikkert utmerket til stekt fisk også. Snitt rotgrønnsaker slik du gjør med Hasselbackpoteter. Bakes i ovn og toppes med litt honning på slutten.
Du trenger:
Små gulrøtter (snacks gulrøtter)
Beter i forskjellige farger
Pastinakk
Litt olje
salt
pepper
honning
Frisk Rosmarin eller timian
Slik gjør du:
Skyll og skrell grønnsakene. (valgfritt, jeg skreller kun beter)Del beter og pastinakk i to.
Snitt opp grønnsakene slik du gjør med hasselbackpoteter. Ikke helt igjennom. Bruk grillpinner eller spisepinner på hver side.
Ha grønnsakene på et stekebrett eller i en ildfastform.
Dryss over litt olje, salt, pepper og urter
Stekes på 180 grader i ca. 45 minutter. Større grønnsaker, trenger selvfølgelig litt lengre tid.
Når det er 5 minutter igjen, har du over litt honning på alle grønnsakene.
Pynt med litt friske urter før servering.
3 kommentarer
jeg skal ha nakkekotletter i dag, så disse grønnsakene skal jeg også bake, kjempe ide, jeg har masse honning, men er ikke flink til og bruke den, så dette tilbehøret passer helt utmerket i dag. Tusen takk Tom for et godt forslag og nydlig oppskrift👍🥰🤣
Oj herlig😋
denne retten er fabelaktig med eller uten honning.