Enkle medisterkaker

Categories Oppskrifter

Mine medisterkaker er ganske enkle, men fantastisk gode. Er best om du lager de en dag i forvegen. Du kan selvfølgelig gjøre de litt grovere med å blande 50/50 medisterdeig og kjøttdeig.

Ingredienser

8 personer

  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 ss potetmel
  • 3/4 ts pepper
  • 1/2 ts malt muskat
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 5 dl melk
  • 4 ss smør til steking

 

Slik gjør du:

Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.

Tilsett salt og elt deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).

Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.

Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne.

Trekk dem ferdig i vann, kraft eller buljong. 20-30 min ca

Så er det bare å nyte.

3 kommentarer

3 thoughts on “Enkle medisterkaker

  1. Nei, du må ikke ha deigen i en kjøkkenmaskin. Bruk hendene. Bruker du en kjøkkenmaskin da blir det farseboller. Medister kakene (anbefaler skinkemedister) må være grove. Så grove som mulig. Jeg bestiller hos min slakter og ber om ekstra grov skinkemedister.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *