Nydelige eplekjeks, nei ikke eplekjekk…det er noe annet. Disse litt store kjeksene er nydelige med et dryss melis over. Bare prøv selv da vel. Passer utmerket til ettermiddagskaffen.

Du trenger:

2 egg

80 gram sukker

1 ts vaniljesukker

150 gram smeltet og avkjølt smør

400 gram hvetemel

1 klype salt

1.5 ts bakepulver

2 epler

Melis til dryss

Slik gjør du:

Smelt smør så det får avkjøle seg litt

Ha egg, sukker og vaniljesukker i en bolle. Rør godt sammen med en håndvisp.

Tilsett smeltet smør og rør litt til.

Bland sammen bakepulver, mel og salt. Rør dette inn i røren. Den vil bli ganske tykk. Så bytt først til visp, så en skje.

Skrell epler og del de opp i biter. Bland eplene inn i deigen.

Ta fram et stekebrett med bakepapir

Bruk en skje eller henda og legg små boller med deigen på stekebrettet. De vil ese litt utover i ovn.

Stek på 180 grader i ca.22 minutter. Litt forskjell på ovner

La de avkjøle litt på brettet.

Dryss over litt melis før servering og legg de på et serveringsfat. Da er det bare å nyte.

20 kommentarer

20 thoughts on “Eplekjeks

  1. hvordan er det ned lagring av disse?
    hvis man evt tenker å gi dem bort i gave som feks til jul😍

    1. Eksakt hvor lenge de holder i en boks er jeg usikker på. Lagde de først i dag🤣I lufttett boks holder de seg nok en god stund☺️

    2. Disse tar ikke lang tid å lage , Å de holder nok i 14 dager i tett krukke/glass. Men lager du de på lillejulaften, så varer de nok ikke lengre en til 3 juledag . De var knallgod. Å blir nok en vinner under juletreet. eller som vertinnegave

  2. Hei
    Holder på og lage eple kjeks

    Håper de kan holde seg i plast bokser som kjøpt på Norengros

    Mvh: Brit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *