Reklame | Bakeren og kokken

Nei, jeg har ikke tullet med fårikålen. Dette er en annen middagsrett med de samme ingrediensene. Her damper jeg fårikålkjøtt og lager kålstuing på kraften. Servert med kokte gulrøtter og potet. Og det var så himmelsk godt. Så vil du prøve en annen rett med fårikålkjøtt, da burde det være denne.

Jeg har brukt FirstPrice fårikålkjøtt her. Pakken var på 1.8 kg

Du trenger

Ca. 1.8 kg Fårikålkjøtt

Vann til damping

1 ss helpepper

1-2 ts kvernet salt

3 rosmarin kvaster

1 liten bunt selleriblader

 

Kålstuing

2 ss smør

2 ss hvetemel

3 dl av kraften fra kjøttet

0.5 dl fløte

Salt

Pepper

500 gram hodekål

 

Annet tilbehør

Kokt Gulrot til 4 personer

Kokt potet til 4 personer

Slik gjør du

Her bruker jeg damprist i kasserollen. Trenger du en slik, kan du få kjøp en HER

Jeg legger fårikålkjøttet oppå risten. Har i salt, hel pepper, rosmarin og selleriblader. Så setter jeg på lokk og lar det dampe i ca. 1.5-2 timer. Jeg legger oppi gulrøtter siste 20 minuttene.

Når kjøttet er ferdig dampet, legger jeg det i en ildfast form. Og har det under grillen i stekeovn for litt bruning.

 

Kålen kutter jeg i mindre biter og koker de i lettsaltet vann i ca. 10 minutter. Skal være litt tyggemotstand

Smelt smør i en kasserolle og rør inn melet. Fra kjøttkjelen henter jeg 3 dl kraft som jeg sper med. La sausen småkoke i 7-8 minutter.

 

Så smaker jeg til med litt fløte, salt og pepper før jeg har den kokte kålen oppi. Jeg vil ikke bruke muskat i denne kålstuingen.

Da er det bare å servere denne nydelige Får&kål middagen

8 kommentarer

8 thoughts on “Får&kål

  1. Jeg skulle akkurat til å kommentere at dette er jo ikke Fårikål, så oppdaget jeg plutselig at der står Får&kål 😂 Morsom vri, men jeg elsker Får i kål. Akkurat spist noen kilo og kommer ikke til å røre meg før etter klokken 19 sikkert 🐰😂

    1. Ja, dette var en god vri syns jeg😊Gøy å prøve noe nytt. Skal ha Fårikål neste uke. Det er jo utrolig godt. Skjønner godt du ligger rett ut😂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *